Hoppa till huvudinnehållet

Back från SHL-klubb klar för BIK: ”Det är perfekt”

Publicerad:
Albert Lyckåsen är klar för BIK Karlskoga.
Albert Lyckåsen är klar för BIK Karlskoga. Foto: Fredrik Narvelid

BIK Karlskoga förstärkte under tisdagen sin backsida med Albert Lyckåsen, 20, från SHL-klubben Linköping.

– Det gick jäkligt fort och jag är väldigt glad över att vara här i Karlskoga, säger backen.

Albert Lyckåsen, som har Bålsta HC som moderklubb, har tillhört SHL-klubben Linköping sedan säsongen 2017–2018 då han började studera vid hockeygymnasiet.

Förra säsongen, hans första som senior, blev en ryckig sådan.

– Jag gjorde nio matcher i SHL för Linköping och blev sedan utlånad till Tranås och Mora. Tyvärr åkte jag på en skada så det blev inte så många matcher I Mora, säger Lyckåsen.

Han fortsätter:

– Jag känner väl att jag vill dra ett streck över förra säsongen. Jag utvecklades inte så mycket på isen. Mer utanför. Där fick jag känna på hur det är att vara seniorspelare. Nu behöver jag spela för att utvecklas och när BIK kom upp kändes det som ett perfekt steg för mig.

Lyckåsen gjorde sin första träning med BIK under tisdagen.

– Det är skönt att dra i gång direkt och köra ett pass. Komma in i laget.

När du hör BIK, vad tänker du då?

– En fin förening som jag har hört mycket bra om. BIK utbildar många bra hockeyspelare. Ett lag som bara kör.

Backen, som känner till Oscar Lawner sedan tidigare, har fått ett bra första intryck.

– Vi har gjort några turneringar som juniorer tillsammans. Jag känner också till "Daggen". Han har dömt mig några gånger.

Hur är han som domare?

– Jo men han är bra. Han gillar att snacka, säger Lyckåsen med ett leende.

Så här beskriver han sig själv som hockeyspelare:

– En skridskostark back som gillar att flytta pucken och röra på fötterna. Jag jobbar hårt och rejält i egen zon.

"Det är perfekt"

Lyckåsen får inleda sitt äventyr i BIK med att åka på roadtrip.

– Det är perfekt. Ett jättebra tillfälle för mig att komma in i laget och lära känna grabbarna.

Någon jättekoll på onsdagens motståndare Tingsryd har han inte.

– Jag mötte dem en gång med Mora förra säsongen men då klev jag av skadad. Alla lag i hockeyallsvenskan är bra. Det är bara ut och köra.

Klubbchefen Torsten Yngveson om det senaste tillskottet:

– En jättebra lösning för alla tre parterna. Vi värvar en spelare som vi vet är vår för resten av säsongen och kan jobba på och utveckla honom. Albert har mycket hockey i sig och kommer tillföra stabilitet i vår backlinje. Vi visste ju redan innan att vi behövde ytterligare en back och sedan blev det mer akut när Henrik skadade sig. Vi är jätteglada för att Albert är här.

Han fortsätter:

– Albert spelade ju i Mora i fjol så vi har ganska bra koll på honom. Det har surrats ett tag kring honom i våra led även tidigare. Han är ung och lovande och för en sådan kille är det viktigt att man får spela mycket, så jag tycker att det är smart tänkt av honom att komma hit till BIK. Förhoppningsvis får han mycket speltid hos oss.

Artikeltaggar

Albert LyckåsenBIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagIshockeyTorsten Yngveson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.