Insändare: Slå inte fattigpensionärerna i huvudet

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Ska vi håna våra pensionärer som får den sämsta pensionen, undrar insändarskribenten.
I dag har jag skickat ett mejl till Björn Petersson som tjänstgör i stället för socialminister Lena Hallengren.

Jag skrev så här: "Hej Björn! Jag har en far som har varit småbonde hela sitt liv. Han har en pension på 6 300 kronor i månaden. Han fick hem ett brev från pensionsmyndigheten att han inte får ett pensionstillägg på grund av att han har för låg pension. Den skulle ha legat på intervallet 9 000–17 000 kronor i så fall. Kan inte riksdagen ta ett beslut att inte skicka ut de här besluten till fattigpensionärerna? Det är ju faktiskt som att slå dem i huvudet med något hårt. De gamla undrar varför får jag det här brevet och varför besparar de sig inte portot? Hur kan Sverige hantera våra gamla på det här viset? När ska man göra om pensionssystemet? Vem för de här fattigpensionärernas talan?"

Det ska bli väldigt intressant att se vad jag får för svar av någon som får behålla sitt riksdagsarvode ett bra tag som pensionär.

Hur i hela friden kan man få ett besked om att man har för låg pension i Sverige för att få ett tillägg? Det kan nog bara vara i Sverige man lägger pengar på ett porto för detta? Ska vi håna våra pensionärer som får den sämsta pensionen? Jag bara undrar.

Kajsa

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.