Insändare: Mormor 80+: ”Jag blev överfallen på Ica”

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten ”En mormor 80+” blev utsatt för en biltjuv när hon handlade på Ica och vill berätta hur effektivt samhället fungerar.
Foto: Charlotte Ferneman
Måste berätta hur effektivt vårt samhälle ändå fungerar trots alla klagomål.
Jag blev överfallen på Ica-butiken Wallinders i Karlstad, mitt inne i affären.

Jag uppfattade först inte hela situationen - jag hade ju min handväska kvar. När jag hade betalat mina varor gick jag ut på parkeringen: Min bil var borta och även bilnyckeln som jag lagt i högerfickan. Jag ringde 112 cirka klockan 14:30, blev kopplad till polisen som kom efter cirka 5-10 minuter. Under tiden plockade chefen på Wallinders fram bilder på den som vi trodde var gärningsmannen, bland annat när hen gick igenom kassan.

Jag berättade vad som hänt för polisen. De förhörde mig lugnt och informerade om brottsofferjour, vittnesstöd samt erbjöd skjuts hem. Jag kände mig mycket väl omhändertagen både av polisen och chefen på Wallinders. Tjuven tankade bensin på OK. Expediten där tyckte att kunden betedde sig skumt så hon tittade i bilregistret och såg att bilen var stulen. Hon ringde till min man och upplyste honom om vår bil. Min man ringde till polisen som sen stoppade tjuven på E18. Cirka klockan 18 kom polisen hem med vår bil.

En mormor 80+

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.