Insändare: Invandrare som begår skadegörelse ska straffas

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Varför ska staten och Migrationsverket betala för skadegörelse, undrar insändarskribenten.
Foto: Johan Nilsson/TT
Såg att kommuner och bostadsbolag kräver Migrationsverket och staten på åtskilliga miljoner för skadegörelse i lägenheter under ”migrantkrisen”. Då ställer jag mig genast frågan - varför ska staten och Migrationsverket betala detta?

Gäller inte svensk lag för invandrare som begår skadegörelse? Borde vara ganska lätt att ta reda på vilka som bott i respektive lägenhet! Dessa individer som slagit sönder dörrar och fönster med mera, är de skyddsbehövande i Sverige? Vad är det för individer?

Om jag utövar skadegörelse på min egen villa, kan jag då begära ersättning för renovering av staten? I min bok så är det helt för jäkligt att man kommer hit och utger sig för att vara i behov av skydd och hjälp och sedan beter sig genom slå sönder lägenheten som man är satt att bo i. Nej, skicka hem alla som inte kan bete sig civiliserat och respektera svensk lag - och detta vare sig det gäller skadegörelse eller skjutningar. Och nej, inga undantag för utvisning på grund av att man kommer från förtryck eller krig. Lägg ansvaret att sköta sig på individen, och inte samhället! Jag baxnar av den flathet som svenska politiker och myndigheter utövar.

Sanningen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.