Hoppa till huvudinnehållet

Hotellverksamhet åter till försäljning

Publicerad:
Byggnaden som i folkmun fortfarande kallas för Hotell John är ute till salu igen, även själva verksamheten är till försäljning.
Byggnaden som i folkmun fortfarande kallas för Hotell John är ute till salu igen, även själva verksamheten är till försäljning. Foto: Lena Richardson

Nu är forna Hotell John till salu - igen.

I annonsen som ligger ute på näthandelsajten Blocket framgår att den intresserade har möjlighet att köpa både själva hotell- och restaurangverksamheten som byggnaden.

"En mycket intressant tillfälle för driven entreprenör att förvärva denna verksamhet med eller utan fastighet i centrala Filipstad. Fördelarna här är många då nuvarande ägare inte har möjligheter att bedriva verksamheten fullt ut.”

Så inleds presentationen av det som i folkmun fortfarande, trots en del namnbyten genom åren, kallas för Hotell John.

Byggnaden som ligger utmed riksväg 26 i Filipstad har de senaste åren inhyst olika verksamheter och entreprenörer.

För åtta år sedan gick entreprenören som då drev hotell- och restaurangverksamheten i konkurs. Filipstads kommun försökte då köpa fastigheten med anledning av alla klagomål kring verksamheten.

”Hotellet har stor betydelse för kommunen och det har varit ett problem att verksamheten inte har fungerat” sa dåvarande kommunalrådet Per Gruvberger (S) när han för FT förklarade kommunens inblandning.

Filipstads kommun la ett bud på strax över 1,7 miljoner, den andre budgivaren var dock beredd att betala mer och fick senare förvärva byggnaden.

Efter det har fastigheten fungerat som asylboende, för att senare åter användas som restaurang.

Planerna grusades

För två år sedan öppnade Big Moose sin verksamhet i lokalerna. Ambitionen var att återerövra glansen från fornstora dagar och göra Hotell John till stadens främsta uteställe igen, precis som det en gång i tiden var.

Planerna grusades dock - ägarna uppgav att en vattenläcka satte käppar i hjulet för alla framtida planer och i början av 2020 stängdes verksamheten.

Efter det har Nöjespalatset i Filipstad bedrivit verksamhet i byggnaden.

Mäklarannonsen uppger att hotellet har 47 rum och totalt 100 bäddar.

Restaurangdelen rymmer 120 sittplatser, exklusive två uteserveringar. Hotellets tomtyta skrivs till 8500 kvadratmeter.

I annonsen anges inget pris, utan intressenten får själv lägga ett bud.

Artikeltaggar

BlocketFilipstadFilipstads kommunHotellHotell JohnKrogarNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.