Hoppa till huvudinnehållet

Det handlar om Hans Nilssons beteende

Publicerad:
Det handlar om att vi vill få bort det beteende som Hans Nilsson tidigare visat gentemot anställda och politiker, skriver Johanna Söderberg.
Det handlar om att vi vill få bort det beteende som Hans Nilsson tidigare visat gentemot anställda och politiker, skriver Johanna Söderberg. Foto: Daniela Melin Segerpalm

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Med detta menar vi att det inte är Hans Nilsson som person det handlar om utan det beteende han uppvisar, skriver Johanna Söderberg.

I media har det framstått som en cirkus, och att vi vill ha bort Hans Nilsson. När dagens extra kommunfullmäktige i Eda närmar sig vill vi förklara vad det handlar om, utöver det viktiga med att inrätta en socialnämnd. Det handlar om att vi vill få bort det beteende som Hans Nilsson tidigare visat gentemot anställda och politiker och som förstärkts efter kommunchefens delegationsbeslut för snart ett år sedan.

Detta har yttrat sig som kränkande uttalanden på möten och i media, ifrågasättande av rekryteringar, odugligförklaring av tjänstemän, spridande av vad vi anser som förtrolig information från möten, ensidigt bara agerat för en liten grupp anställda utan att se till helheten för alla anställdas arbetsmiljö.

Allt detta och mer därtill har därför skapat en otrygghet att ha öppenhjärtiga samtal på möten, skapat oro från politiker och tjänstemän att yttra sig i Nilssons närvaro, då man är osäker på vad man får igen i insändare eller sociala medier, och påverkat kommunens attraktionskraft och varumärke.

Så skriver du en debattartikel

Med detta menar vi att det inte är Hans Nilsson som person det handlar om utan det beteende han uppvisar. Tycker man att det är okej att kränka tjänstemän och politiker samt svärta ner Eda kommun så skall man givetvis stödja det alternativ som vuxit fram bestående av sverigedemokrater och sjukvårdspartister.

Vi har dock inte på något sätt läst oss till detta i Sverigedemokraternas eller Sjukvårdspartiets partiprogram var sig nationellt eller i Värmland. Så därför finns det fortfarande tid för kommunfullmäktiges ledamöter att ändra sig eller rösta blankt.

Johanna Söderberg (C)

Bertil Börjeson (Hel)

Anders Gustafsson (KD)

Ola Dahlström (L)

Hanna Andersson (M)

Hans-Peter Jessen (S)

Nicklas Backelin (V)

Artikeltaggar

Bertil BörjesonDebattEda kommunHans NilssonHans-Peter JessenHela Edas listaJohanna SöderbergSjukvårdspartiet i VärmlandSverigedemokraterna