Hoppa till huvudinnehållet

Cirkusen har övergått i desperation

Publicerad:
Hans Nilsson skriver svar på tidigare publicerad debattartikel.
Hans Nilsson skriver svar på tidigare publicerad debattartikel. Foto: Linus Carle

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Replik på debattartikel i NWT, om Hans Nilsson beteende.

Den finns ingen anledning att inrätta en socialnämnd ett år före valet. Det var inte nödvändigt att återkalla kommunstyrelsens uppdrag. Ingen av de som skrivit insändaren lyssnade. Röstsiffrorna blev 27 mot 6 på KF i augusti. Valen verkar inte gå som de andra partierna har planerat. De sju insändarskribenternas desperation lyser igenom.

Jag skriver alltid under insändare med mitt namn, lägger fram fakta och svarar på felaktigheter.

Jag är för öppenhet och transparens. Tänk om kommunchefen och kommunalrådet låtit bli sin mörkläggning. Med riktiga svar i allmänna utskottet hade vi kommit fram till en lösning som inte kostat skattebetalarna 2,3 miljoner kr. Som enda politiker ville jag inte betala en krona till den förra personalchefen.

Kommunalrådet och övriga anser att det inte gör något om en avdelning går under. Det finns ju andra avdelningar som mår bra. Jag delar inte den människosynen. Arbetsmiljölagen är lika för alla. Jag tycker att alla anställda är lika viktiga och ska ha en bra arbetsmiljö. Som ansvariga politiker är det vår lagstadgade skyldighet att agera när problem uppstår.

Personalavdelningen skickade ett mail, som ett desperat rop på hjälp, till kommunstyrelsen. Kommunalrådet var inte intresserad av hur de anställda mådde, utan hon gick en trappa upp och frågade dem; "Vem ska svara media?"

Jag var den ende politiker som träffade personalavdelningen. Alla var ivriga att berätta om sina känslor och vad de råkat ut för. Jag försökte få allmänna utskottet att förstå. Men möttes av tillrättavisningar av kommunalrådet och tystnad av de övriga. När orsaken till problemet sitter högst upp finns ingen väg att gå. Det är därför som alla utom två på personalavdelningen har slutat.

Eda kommun har många bra tjänstemän. Den enda som inte håller måttet är kommunchefen.

Det finns gränser för vad en politiker ska behöva tåla. Om det är någon som har utsatts för kränkningar så är det jag.

Debattskribenterna bör ta sig en titt i spegeln.

Kommunalrådet har kört sin härskarteknik mot mig på åtskilliga politiska möten. Andra politiker har kommit med osanna påståenden för att få mig ur balans. För mig var gränsen nådd. Det var därför som jag lämnade mitt tidigare parti. Jag står fast vid vår värdegrund som andra har lämnat.

På senaste KF var det verkligen en cirkus när kamerorna var avstängda. En bufflig HELare försökte få en av de nyblivna vildarna att uppfylla HELarens vilja. Jag fick skyndsamt komma och ge henne stöd.

En uppmaning till alla - Respektera demokrativeckan i Värmland även i Eda på måndag kväll.

Hans Nilsson

Sjukvårdspartiet i Eda

Artikeltaggar

DebattEda kommunHans Nilsson