Insändare: NMR-tandläkarens politiska åsikt spelar ingen roll

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
NMR-medlemmen som jobbar på folktandvården som tandläkare får ha vilken politisk övertygelse han vill så länge den inte påverkar arbetsprestationen, tycker insändarskribenten.
Foto: Helena Karlsson
Har läst i NWT att Region Värmland har en anställd som är medlem i NMR, Nordiska motståndsrörelsen. Kollas alla anställda på samma sätt är det väl inget större problem, men varför skulle en persons partitillhörighet påverka arbetsprestationen?

Ska jag som patient vägra att ta emot vård för att en läkare till exempel är medlem i Socialdemokraterna? Horribelt om man skall gå till personangrepp. Det finns ju något i Sverige som heter åsiktsfrihet. Fredrik Larsson (M) borde stå upp för sina anställda i stället för att gömma sig bakom ´´alla personers lika värde´´ - något som han enligt mig bryter mot i samma ögonblick som han uttalar sig, om att en person har en viss partitillhörighet. Då gäller ju inte den regeln, för tandläkaren omfattas väl också av ´´alla personers lika värde´´? Så länge det inte påverkar vården som levereras så spelar det väl ingen roll vad du personligen har för åsikt?

Att tidningen Expo gör åsiktsregistreringar bryter helt klart emot lagen och borde polisanmälas, Sverige har flera gånger tidigare blivit fällda av Europadomstolen för detta.

Eller är detta nya tidens IB-affär? Hur många andra är registrerade hos Expo? Registreras bara personer med ”höger”-åsikter eller finns det med personer från alla åsiktskategorier?

Fundersam

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.