Hoppa till huvudinnehållet

Barnfamilj köpte 1700-talsherrgården – betalar över sju miljoner

Publicerad:
1700-talsherrgården i Borgvik har sålts.
1700-talsherrgården i Borgvik har sålts. Foto: Agentur Fastightesförmedling

Den 1700-talsherrgård som varit till salu i Borgvik har nu sålts. Karolinerherrgården på 413 kvadratmeter kostade 7 100 000 kronor.

– Det var en barnfamilj som köpte fastigheten. De får ett otroligt spännande boende, säger mäklaren Malin Jakobsson.

Fastigheten blev till salu i slutet på juli och har nu hittat nya ägare. Troligen så byggdes den runt sekelskiftet 1700. Numera är herrgården ett byggnadsminne vilket innebär att ägarna inte har fritt fram att renovera som de vill. Det finns riktlinjer både för vad man får göra med fasaden och inredningen. Vill familjen ändra behöver länsstyrelsen kontaktas.

Malin Jakobsson på Agentur Fastighetsförmedling har jobbat intensivt med försäljningen av herrgården.

– Det har varit väldigt intressant. Många har hört av sig och varit intresserade, en sån här fastighet väcker nyfikenhet hos många. Så det har varit många visningar, och till slut blev det klart.

Slutpriset landade på 7 100 000 kronor, betydligt högre än utropspriset på 5 495 000.

Var priset förvånande?

– Det är väldigt många aspekter man får väga in när man ska värdera ett sådant objekt. Ska man kolla på renovering och vad snittpriset per kvadratmeter blir för det, så totala prislappen säkert på det dubbla. Men det var inget chockerande pris.

Artikeltaggar

BorgvikBostad och byggenBostadsmarknad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.