V75 i sista stund: Hon är min vinnare i Oaks

Publicerad:

Det är dags för V75-finaler som kryddas med Kriteriet och Oaks vilket innebär att det är en toppsport som presenteras på Solvalla. Nyckelkusk är Örjan Kihlström som kör hela fem streckfavoriter och stall Goop startar elva hästar på kupongen!

Favoriterna

Admiral As (V75-1) har imponerat oerhört den senaste tiden. Han är med snabba steg på väg upp mot Gulddivisionen och eliten. Det finns många bra utmanare i den här finalen i Silverdivisionen, men Admiral As är troligtvis helt enkelt för bra. Det mesta talar för att han tar en ny seger.

Perpetuate (V75-5) är en riktigt bra häst för klassen som kommer med två raka vinster till den här starten. Man ska dock tänka på att dessa båda är tagna med tätkänning, från utvändigt ledaren respektive från spets. Den här gången ska Perpetuate attackera bakifrån mot ett tuffare motstånd än på slutet.

Francesco Zet (V75-6) är förhandsfavorit i Kriteriet. I försöket till den här finalen såg han oinspirerad ut under stora delar av loppet men till slut tände han till och avgjorde enkelt. Han har bra segerchans, men undertecknad blev väldigt imponerad av en häst i försöket. Den hittar ni under V75-dragen.

V75-dragen

Isabelle Cash (V75-4) avslutade ruskigt fint vid sin försöksvinst. Med rätt lopp blir hon tung att stå emot och jag tror att Carl Johan Jepson sitter bakom årets vinnare i Oaks.

Indy Rock (V75-6) svarade för en vass upphämtning till andraplatsen i sitt försök efter en galopp. Han bör absolut med på kupongen.

Värmlandshästar

Fort Knox (V75-1) bra för klassen, tung uppgift.

Hell Patrol (V75-1) känns bortlottad här.

Cena (V75-2) positiv senast, får svårt att vinna nu.

Global Virgin (V75-2) barfota nu, platsskräll?

Galant Sisu (V75-3) tufft lopp senast, knappast här.

Bright Crystal (V75-4) kommer att tjäna fina pengar.

Iwan Boko (V75-5) visar toppform, tidigt streck.

Giordana Soa (V75-5) möter troligtvis för bra hästar.

Mateo de Reve (V75-5) urstark, ska räknas.

Astronascente Zac (V75-7) snabb ut och bra läge.

Frodo S. (V75-7) startsnabb men når knappast spets.

Bear Hope (V75-7) känns bortlottad.

Artikeltaggar

Björn GoopÖrjan KihlströmSolvallaTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare