När restriktionerna släpps – shoppinghelg i Hagfors

Publicerad:
Pär Säfström, ordförande i Hagfors köpmannaförening, Peter Törnqvist, projektledare Hagfors kommun, Ewa Lundberg, IK Vikings orienteringsklubb, Lennarth Larsson, Hela Hagfors och Lars Sätterberg, utvecklingschef Hagfors kommun Foto: Pia Holmström

Fredag och lördag nästa vecka blir det stor shoppinghelg i Hagfors. Handlarna kommer ha olika erbjudanden och det blir torghandel med lokala delikatesser. Det finns också möjlighet att prova på orientering på Mana.

Arrangemanget är ett samarbete mellan Hagfors kommun, näringslivsföreningen Hela Hagfors och handlarna i Hagfors, samt IK Vikings orienteringsklubb.

– Finns det något bättre tillfälle än helgen två dagar efter att man släpper restriktionerna? Bättre timing kan man inte ha. Sedan får man ju vara försiktig i alla fall naturligtvis, säger Lennarth Larsson från Hela Hagfors.

Under fredagen har butikerna öppet till 18 som vanligt och på lördag förlängt till 15.

– Det blir specialerbjudanden i butiker, så vi hoppas kunna locka folk, säger Pär Säfström, ordförande i Hagfors köpmannaförening.

Båda dagarna blir det också torghandel med försäljning av lokala delikatesser från bland annat Torfolk gård, Enebackens musteri och Höje vedugnsbageri, samt Hemgården och Gustavalax.

En mobil scen kommer att byggas upp utanför stadshuset.

– Det blir musikunderhållning vid fyra tillfällen under lördagen. Det är det lokala bandet Direkt Dunder som spelar, säger Peter Törnqvist, projektledare Hagfors kommun.

På lördag kommer också turisttåget att trafikera Hagfors.

Orientering i centrala Hagfors

De som vill ta en paus från shopping och istället motionera får också ett gyllene tillfälle för det. Genom IK Vikings orienteringsklubb kan man under lördagen prova på orientering i naturreservatet Mana-Örbäcken mitt i Hagfors.

– Det kommer att finnas en bana på tre kilometer och start och mål kommer att vara vid stadshuset. När man kommer i mål får man lämna in startkortet och så är man med i en utlottning, säger Ewa Lundberg, IK Vikings orienteringsklubb.

Artikeltaggar

Hagfors kommunHagfors kommunLars SätterbergLennarth LarssonNäringslivPeter Törnqvist

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare