Karlstad vill ta revansch - och befästa sin tätposition: ”Har stark tro”

Publicerad:
Kostas Panagopoulos och Karlstad Fotboll åker till Hälsingland för att ta revansch. Foto: Helena Karlsson

När Hudiksvall gästade Ilanda idrottsplats i våras gick Karlstad Fotboll på pumpen å det grövsta.

En av KF:s få plumpar den här säsong. Nu åker värmlänningarna till Hälsingland för att ta revansch. Och befästa sin position i toppskiktet av tabellen.

– Vi har en stark tro på oss själva, säger tränaren Kostas Panagopoulos.

Det kan bli en rafflande höst för Karlstad Fotboll.

Tre lag - fyra om man räknar med Umeå - gör upp om kvalplatsen till Superettan bakom överlägsna Brommapojkarna. Karlstad är ett av dem.

Bäst dagsform

Och har otvivelaktigt den bästa dagsformen av lagen. Men dagsform är färskvara.

– Varje match har sina utmaningar. Det låter som en klyscha men vi tar match för match, man kan inte luta sig tillbaka. Nu väntar ett Hudiksvall som slåss för sin överlevnad och det kommer att bli tufft, säger Panagopoulos.

Vilken matchbild förväntar du dig?

– Ett defensivt Hudiksvall. De spelar troligen med en 5-3-2-uppställning och vill utnyttja snabba spelvändningar och kontring. Vi måste vara varsamma med bollen och hitta de lägen som bjuds. Vi har en stark tro på oss själva och det vi gör.

Isaac Boye tillbaka

Med på bussen till Hälsingland finns viktiga toppforwarden Isaac Boye. Denne var i toppslag och hade nätat i en handfull matcher på raken när axeln gick sönder i segermatchen mot Umeå.

Nu har han stått över tre matcher, men ändå läkt snabbare än beräknat.

– Vi chansar inte med Isaac. Det återstår att se om han spelar nu, säger Kostas.

Stefan Zarkovic och Christian Marigliano finns inte med på resan norrut. Den förstnämnde har en skadekänning och den senare är sjuk.

Fotnot: Med nio matcher kvar spela leder BP Norrettan på 52 poäng. Sedan följer Sandviken (43), Karlstad (40), Dalkurd (40) och Umeå (36).

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollKostas Panagopoulos

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare