Hoppa till huvudinnehållet

Jörgen Pettersson het vid breddtravet - selar ut en trio

Publicerad:

Det återstår tre tävlingsdagar på Årjängstravets säsong 2021.

Nästa är på söndag och det är ett breddtrav med nio lopp. Hemmaamatören Jörgen Pettersson vann lopp vid den senaste tävlingsdagen och nu startar han tre hästar.

Det innebär att Jörgen luftar samtliga av stallets starthästar den här tävlingsdagen. I det inledande loppet, som är ett lopp ingående i Juniorchansen och som därmed inte går att spela till, kommer Frida Johansson att köra Marvelous Fam.

På V5-spelet har Pettersson Bravivivicimo och Portemonnaie till start. Bravivivicimo vann i fredags efter en bra avslutning tillsammans med Tom Horpestad och det låter som att det blir ett liknande upplägg på nytt.

– Bravivivicimo hade presterat på en jämn och dålig nivå länge. Jag sa innan loppet senast att om hon inte fungerar så är det nog den sista starten som hon gör. Placeringen spelade inte den största rollen utan att det var att hon skulle vilja och ta i och det gjorde hon vilket var roligt. Jag vill vara med i Interjaktfinalen nästa helg och får köra till slut, hon avslutar bra om kusken får snurr på henne, säger Pettersson som kör själv.

Portemonnaie vann i Arvika i somras men i de två senaste starterna har det inte gått lika bra.

– Hon är behandlad i bakknäna. Hon har en tendens att vara lite vass och jag hoppas att hon har lugnat ner sig. Portemonnaie är bland de bästa travare som jag haft med ett baksteg som är otroligt men hon måste lunga ner sig. Jag tester och värma henne hemma den här gången, informerar Pettersson.

Rubrikhästar

V5-spiken

Monfalcone (avd 5)

Han har alltid en tung avslutning, men vi nöjer oss med spik på lilla systemet.

V5-fidusen

Målaresven (avd 4)

Insatsen som tvåa från spets i ett montélopp senast var positiv.

V5-1

5 Bravivivicimo

3 Alfredo di Stefano

2 Åsens Aragon

9 L.J's Dreamcatcher

4 Dream of Winner

-----------------------------------------

7 Sukpoint C.C.

1 C.C.Boy

8 Isn't it Ironic

6 Syria A.T.

5 Bravivivicimo kommer närmast från en seger vid Årjängs tävlingar i fredags. Då körde Tom Horpestad ett avvaktande lopp och Bravivivicimo spurtade förbi loppets favorit Just Like Messi via 13,5/700 meter. Spår fem bakom bilen är ett fint läge och Bravivivicimo kan ta sin andra raka seger.

3 Alfredo di Stefano fick en inledningskurva i tredjespår senast och i ett bra lopp tappade han lite till slut från andra par utvändigt. Alfredo di Stefano är startsnabb och vi tror att han tar hand om ledningen i V5-inledningen.

2 Åsens Aragon var ute i ett montélopp senast men då blev det galopp 900 meter från mål. I vanliga sulkylopp brukar Åsens Aragon leverera jämna och stabila insatser som normalt räcker långt i det här loppet.

V5-2

8 Sirikit

2 Portemonnaie

4 Knight's Seastar

7 Anti Ice

-----------------------------------------

13 Kristine Lilly

3 La Luna Wita

6 Caramba Go V.J.

9 Bahia Blanca

1 Fairytale Star

12 Eternal Space

5 Lecompte

11 Maja Bus

10 Charming Evy Sisu

8 Sirikit har haft en hel del otur på slutet. Näst senast galopperade hon en bit in på upploppet när luckan kom och annars vinner hon det loppet. I den senaste starten kördes Sirikit invändigt och blev fast med sparade krafter i mål. Vi tror att det kan vara dags för årets första seger både för Sirikit och för Maria E Persson.

2 Portemonnaie var bra när hon vann från spets i Arvika för tre starter sedan men har inte varit lika framgångsrik efter det. Är hon som i Arvika är hon med i den främre träffen här.

V5-3

8 Magnums Odessa

5 Vilde af Sola

6 Järvsö Tudo

-----------------------------------------

7 Super Silje

10 Arevs Madicken

9 Janica

1 Mörten

2 Mickla Vilda

3 Tindra S.T.

4 Lystad Balder H.

8 Magnums Odessa gästade Årjäng den 16 juli och visade bra fart för klassen. Från ett tillägg snabbstartade hon till rygg ledaren. Trots att hon sedan tappade farten de sista 100 meterna så kom hon i mål på en 32-tid. Den farten som hon visade måste räcka långt och trots att det är den första starten sedan i juli ska det vara bra segerchans.

5 Vilde af Sola var ensamt kallblod i kvalet och gjorde alltså tiden på egen hand. Hon gick ett 33-varv till slut och såg bra ut på det.

6 Järvsö Tudo skötte sig bra efter en invändig resa i Åmål senast.

V5-4

6 Dallas S.I.R.

8 Benzema

2 Souzy

9 Målaresven

3 Princess Carmody

4 Axel Rek

-----------------------------------------

7 Veggie Hanover

5 Expresso Doc

1 Junius Taj

6 Dallas S.I.R. har visat sig vara en mycket bra montéhäst. Den senaste starten i disciplinen var på Färjestad den 6 september och då slutade Dallas S.I.R. trea bakom Amazon Font och Best Song Ever. Motståndare av den kalibern är inte med i det här loppet och Dallas S.I.R. får vår tipsetta utan större tvekan.

8 Benzema har också visat att han är en bra montéhäst. Han har varit ute i tuffare konkurrens än vad han möter den här gången och är ett givet streck på V5-kupongen.

2 Souzy har klart bättre kapacitet än vad raden ger sken av och gör nu den första starten i monté. Han har en skicklig ryttare i Josefin Ivehag och vi tror att han kan vara med i segerstriden.

V5-5

9 Monfalcone

7 Track Angle

-----------------------------------------

5 Nisse Sånna

8 Rapido Va Bene

2 Hugo Brew

6 Te Amo Corazon

1 Allevil Rek

3 Hunter Mahan

4 Lunatic Face

9 Monfalcone kom med en fin avslutning till tredjeplatsen näst senast och efter startade han i ett V64-lopp som vanns av Nappa Scar. Där kunde inte Monfalcone förbättra sig från kön trots 12,8/700 meter. Det lilla startfältet är till hans fördel då han alltid har en rejäl avslutning att komma med.

7 Track Angle har galopperat i två av tre starter i regi Kristian Lindberg och när han gick felfritt näst senast fick han fritt alldeles för sent. Track Angle har bra kapacitet och kan utan tvekan vinna det här loppet.

5 Nisse Sånna gick en 12-tid senast efter ett lopp i rygg på spetsvinnande Dats so Cool. Han blev utan pengar på den prestationen men var inte stort slagen av Hurricane River som var trea i mål.

Stora systemet (ovan strecket): 5x4x3x6x2 = 720 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 3x3x2x4x1 = 72rader.

Tips vriga lopp

Lopp 1: Juniorchansen, tippas ej.

Lopp 2: 3 Nova Bus, 6 Okay, 2 Valnes Mellow Outs: 8 Sambas Idun.

Lopp 8: 8 Stilig Karl, 2 Borking, 5 Tarragon Tabac Outs: 1 Edbjörn.

Lopp 9: 2 Mario Andretti, 9 Loaded Eliyas, 11 Nicke Bulwark Outs: 4 Joe's Glory.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs travbanaJörgen PetterssonKristian LindbergTom HorpestadTravV5

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.