Insändare: "Man och kvinna hör ihop men inte par av samma kön"

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
I Bibeln står klart och tydligt att man och kvinna hör ihop men inte par av samma kön. Vi är inte skapade på det sättet, tycker insändarskribenten.
Foto: Gorm, Kallestad
Såg att en insändarskribent tycker att präster inte skulle få vägra att viga samkönade par. Klart att de måste få göra det. Präst är du i kyrkan. Kyrkan är kristen. Kristen tro bygger på Bibeln.

I Bibeln står klart och tydligt att man och kvinna hör ihop men inte par av samma kön. Vi är inte skapade på det sättet (om du är tveksam så är det bara att ta en extra titt i spegeln). Så om prästen, som jag förutsätter har en kristen tro, (varför skulle den annars vara präst?) följer den bok som dennes tro bygger på så kan den inte säga ja till att viga par av samma kön. Enkelt. Men det innebär inte, enligt samma tro, att homosexuella på något sätt i övrigt är mindre värda som människor eller ska förföljas. Bara att vi enligt den kristna tron inte kan säga ja till att stödja ett homosexuellt levnadssätt genom att som till exempel präst viga samkönade par, då det tydligt går emot Bibelns skapelseordning.

Läste också att någon präst i Göteborg som själv var homosexuell ville vägra att viga heterosexuella par. Låter som ett omoget tonårstrots. Då har man nog missat något väsentligt i sin prästutbildning och kanske bör man då reflektera över att sluta som präst och konvertera till någon annan religion.

Utgångspunkten, om man verkligen tror att Gud finns och att kyrkan inte bara är en vanlig intresseorganisation, måste vara att Skaparen begriper bättre vad som är bäst för oss än vad vi som skapade varelser kan begripa, även om vi inte alltid förstår (och kanske inte håller med om allt). Gud är Gud, om inte vad är Han annars och vad skulle vi i så fall ha tron till? Då skulle vi lika gärna kunna gå ut i skogen och tälja vår egen gud av trä, men till vilken nytta skulle det vara och till vilken hjälp?

Bibeln säger också att det finns många som, i den yttersta tiden, vill vända sanning till lögn, det är en andlig kamp, och den ser vi pågår för fullt just nu. Synd bara att så många väljer att försöka degradera Gud till något slags styrelseordförande som man kan obstruera emot. Ett försök som är dömt att misslyckas.

Gud är Gud

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.