Hoppa till huvudinnehållet

Polisiär närvaro efter larm om smällar på Kronoparken

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Strax efter klockan 17 under torsdagseftermiddagen fick polisen in larm om att det ska ha hörts smällar på Kronoparken.

– Vi har hittat någonting som vi tagit i beslag, men jag kan inte gå in mer på vad det är i nuläget, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisregion Bergslagen.

Under torsdagen ryckte polisen ut med några patrullbilar efter att ha fått in samtal om att smällar ska ha hörts på Kronoparken i Karlstad.

Enligt Lars Hedelin har ett mindre område spärrats av, men efter en noggrann genomsökning av platsen hade polisen vid 18.30-tiden fortfarande inte hittat någon förklaring till smällarna.

Däremot så har polisen gjort något slags fynd i närheten av en cykelbana i området.

– Vi har hittat någonting som vi tagit i beslag, men jag kan inte gå in mer på vad det är i nuläget. Men vi har ingen målsägare, ingen skadad och ingenting som är skadat heller för den delen, inga föremål eller hus.

Polisen kommer vara kvar på Kronoparken för att ta upp vittnesuppgifter och cirkulera i området i trygghetsskapande syfte under kvällen och natten.

– Vi har ingen brådska därifrån, säger Lars Hedelin.

Han förklarar att händelser som dessa inte helt ovanliga.

– Det händer ju då och då att vi får in liknande samtal därifrån.

Enligt polisen har ingen person skadats.

Artikeltaggar

Brott & blåljusKarlstadKronoparkenLarmPolisen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.