Hoppa till huvudinnehållet

Nytt avhopp i Sunne fastighets AB: ”Jag blev personligt påhoppad”

Publicerad:
Per Vitalis (S) hoppar av styrelsen för Sunne fastighets AB.
Per Vitalis (S) hoppar av styrelsen för Sunne fastighets AB. Foto: Åsa Eneljung

Nu kommer nästa avhopp från styrelsen i Sunne fastighets AB. Per Vitalis (S) avgår från styrelsen med omedelbar verkan.

– Jag blev personligt påhoppad. Och då får det vara nog. Nu lägger jag ned det här, säger Per Vitalis.

Knappt har moderaten Bo Eråker (M) avgått från styrelsen i Sunne fastighets AB förrän styrelsen får ett nytt avhopp.

– Jag bestämde mig kl 14.00 igår (onsdag, reds anm) att avgå. Jag blev personligt påhoppad av en person. Och då får det vara nog. Nu lägger jag ned det här. Det är ingen idé att jag säger vem, för den nekar ändå till det, säger Per Vitalis (S), suppleant i styrelsen.

Han meddelade avhoppet till kommunalrådet Tobias Eriksson (S).

– Men jag vill tillägga att vd Perra Hermansson gör ett fantastiskt arbete i bostadsbolaget. Det kan du gärna skriva, säger Per Vitalis.

Sunne kommun fick kännedom om avhoppet genom ett mejl från Sunne fastighets AB.

”Nu på morgonen meddelade Per Vitalis att han med omedelbar verkan säger upp sin plats som suppleant i styrelsen för Sunne Fastighets AB, skriver fastighetsbolaget i mejlet.

Av den gamla styrelsen återstår Henrik Lagerlöf (HS) och Anette Sätherberg (-), tidigare socialdemokrat. Samt tre helt nyvalda ledamöter, som NWT berättat om.

NWT avslöjar: Avtal skrevs om – fastighets-vd får tre årslöner om han sparkasStyrelseledamoten: ”Inte en rimlig uppsägningstid”Efter NWT:s avslöjande – kommunen i möte om fastighets-vd:ns jättefallskärmAvslöjar: Sunne kommun begär juridisk hjälp om ”extrema” vd-avtaletVd:s svar på kritik mot anställningsavtal: ”Ett desperat försök att få arbetsro”Efter kritiken: Vice ordförande svarar på frågorna om vd-avtaletSunnemoderaterna uppmanar övriga partier: ”Lämna styrelsen i Sunne fastighets AB”

Artikeltaggar

Anette SätherbergBo EråkerHenrik LagerlöfPer VitalisPolitikSunneSunne Fastighets AB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.