Nöjesfabriken ordnar speeddejting – för att hitta personal

Publicerad:
Malin Lundberg, platschef på Nöjesfabriken, höll i speeddejting för att rekrytera personal. Arkivbild. Foto: Tommy Andersson

Under onsdagen höll Nöjesfabriken i speeddejting för att hitta ny personal. Processen användes för att så många som möjligt skulle kunna intervjuas samtidigt och för att se hur de agerar i grupp.

– Eftersom vi ska jobba med människor och inte ska vara rädda för att möta nya människor, så speeddejtade vi inför allihop, säger Malin Lundberg, platschef på Nöjesfabriken.

Nästan 50 personer bjöds in under gårdagen för att genomgå rekryteringsprocessen och ytterligare några får chansen under torsdagen.

– Oavsett vad de hade i sitt cv eller brev så bestämde jag att, nej, jag ska inte läsa igenom allt det utan jag skickar till alla att de är inbjudna till en rekryteringsträff, säger Malin Lundberg.

Erfarenhet spelade ingen roll, viljan att lära sig och att våga möta människor stod i fokus under träffen.

– Jag började med att presentera Nöjesfabriken, var vi är och vart vi vill, vad vi behöver hjälp med och att vi vill skapa nya fabriksarbetare, säger hon och fortsätter:

– Och att det då faktiskt kan vara så att man inte har någon erfarenhet, men att man har en personlighet som vi känner ”men du passar ju in, det är klart att vi kan lära dig att bära tallrikar eller hjälpa till vid livespelning, på städ eller disk” och som vi får lära upp helt enkelt.

De som deltog på träffen var mellan 18-50 år.

– Vi vill vara ett hus för alla. Och då har jag sagt att publiken och gäster som kommer hit oavsett om man kommer hit för en bokfestival eller för nattklubben Verket, så ska man möta människor man känner igen, alltså människor som är som en själv. Så vi måste ha en bredd på vilka människor som jobbar här.

– Det fanns alla härliga personligheter.

Den nya rekryteringsprocessen är här för att stanna enligt Malin Lundberg.

– Rent krasst sparar det ju tid och ska jag ta in 50 personer enskilt på intervju, så ser jag inte hur personen agerar med människor. Men ska jag anlita en kökschef, då går jag ut och söker en kökschef och då har jag ju en intervju med den personen.

Artikeltaggar

KarlstadMalin LundbergNäringslivNöjesfabriken

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare