Insändare: Mötte aggressiv kamphund i skogen: ”Bet sönder min jacka”

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten blev attackerad av en kamphund på Skutberget i Karlstad. ”Jag är över 185 centimeter, annars hade hunden självklart lyckats bita mig, inte i jackan utan i halsen”, skriver han. Genrebild.
Foto: Bullit Marquez
I söndags gick hustrun med en mindre hund och jag själv ett av spåren på Skutberget. Jag gick först och mötte en kvinna med en så kallad kamphund som gjorde ett helt oprovocerat utfall och bet sönder min jacka i bröstfickan.

Jag är över 185 centimeter, annars hade hunden självklart lyckats bita mig, inte i jackan utan i halsen. Effekterna av detta känns både obehagliga och osäkra. Detsamma gäller om inte hustrun lyckats ta undan vår hund, som i sådant fall knappast följt med oss levande hem.

Ordväxling följde såklart mellan tre ganska chockade personer. Hustrun som frågade hundägaren om hon var lämplig att gå med en hund av det här slaget där det är ideliga möten med människor och hundar. Hundägaren som bedyrar att hunden aldrig gjort så här förut – vilket ju är tur både för henne och oss andra. Hon bad inte om ursäkt, vilket ju varit ett minimum, men erbjöd sig upprepat att betala min jacka, något jag upprepat tackade nej till. Jag kan ta kostnaden för en likadan jacka om 3 000 kronor även om det känns onödigt, jackan var ju trots allt begagnad sedan länge.

Däremot finns det ju andra problem. Jag har genom ganska många års bearbetning kommit till rätta med min hundrädsla. Den är nu åter efter det inträffade. Sedan ångrar jag att jag inte accepterade en swishbetalning för då hade jag kunnat få ditt namn och kunnat göra en polisanmälan. Det är ju uppenbart att du inte är lämplig som förare av en hund av det här slaget – omgivningen ska inte behöva vara orolig för att möta dig nästa gång du ger dig ut med en hund som har problem med omvärlden. Problem har du också, vem du nu är, och behöver hantera frågan om vad som ska ske med din hund i framtiden. Du och din aggressiva hund kan ju inte okontrollerat få vara där det finns risk för angrepp och skador för andra djur och människor.

LJ

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.