Insändare: Gör något nu, KBAB!

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att KBAB borde satsa mer på bostadsområdet Hagaborg i Karlstad.
Foto: Helena Karlsson

Efter senaste insändaren om Hagaborg i Karlstad fick man inget konkret svar om planerad renovering i området. Nu har fasadens plattor rasat på flera hus. Fönster och balkongdörrar täpps med silvertejp. Det inträffar massvis med stölder i trapphuset då obehöriga kommer in. De flesta områden fick porttelefon installerade och därmed högre säkerhet. Hagaborg är återigen utan. Tycker ni själva att det är rimligt att flytta fram underhållet hela tiden och ha mage att påstå att området är attraktivt?

Hyresgäst

SVAR DIREKT: Ingen större renovering på gång

I vår underhållsplats inventerar och värderar vi alla våra fastigheter och områden runt om i Karlstad, och som vi tidigare svarat så finns det just nu andra områden som är högre prioriterade och i större behov av underhåll än våra fastigheter på Hagaborg. Det innebär att det inte finns någon tidpunkt fastställd för när vi kommer till Hagaborg med en större renovering.

När det gäller att skapa trygghet i våra områden och minska skadegörelse och inbrott, så jobbar vi på många olika sätt med förebyggande insatser och har ett gott samarbete med polisen. Hagaborg drabbas tyvärr emellanåt av inbrott men inte mer än något annat av våra områden i Karlstad. Att installera porttelefoner är ett sätt att förebygga att obehöriga kommer in i trapphusen. Idag har vi installerat porttelefoni i knappt hälften av våra områden.

För Hagaborg finns ett förslag i budget för 2022 för installation av porttelefoni.

Petra Höyhtyä

fastighetschef KBAB

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.