Hoppa till huvudinnehållet

Sunnemoderaterna uppmanar övriga partier: ”Lämna styrelsen i Sunne fastighets AB”

Publicerad:
Moderaterna i Sunne uppmanar övriga partier att avgå ur styrelsen i Sunne fastighets AB.
Moderaterna i Sunne uppmanar övriga partier att avgå ur styrelsen i Sunne fastighets AB. Foto: Daniel Olausson

Bo Eråker (M) lämnar styrelsen för Sunne fastighets AB med omedelbar verkan. Nu uppmanar Moderaterna i Sunne övriga partiers ledamöter att göra detsamma.

– Vi har kommit till slutsatsen att det inte går att överbrygga förtroendekrisen, skriver Moderaterna.

Turbulensen inom Sunne fastighets AB har fått sin uppföljning.

Bo Eråker (M) har efter konsultation med partiet beslutat att lämna bostadsbolagets styrelse med omedelbar verkan.

Henrik Frykberger (M), oppositionsråd: ”Vi gör hela vår kommun till åtlöje”.
Henrik Frykberger (M), oppositionsråd: ”Vi gör hela vår kommun till åtlöje”. Foto: Dan Enwall

”Vi har kommit till slutsatsen att det inte går att överbrygga förtroendekrisen mellan bolagsstyrelsen och den styrande majoriteten. Eftersom det inte är möjligt att byta ut ägaren så blir det enda kvarvarande sättet att byta ut styrelsen”, skriver Moderaterna i Sunne i ett pressmeddelande.

”Det har nog inte undgått någon hur relationerna mellan det kommunalt helägda fastighetsbolaget och kommunförvaltningen/politiska majoriteten har blivit allt sämre. Vi har nu nått en nivå av konflikt som är direkt skadlig för både bolag och kommunens ekonomi och anseende. Kulmen nåddes häromveckan där det framkom att den decimerade styrelsen har skrivit ett fallskärmsavtal åt sittande Vd på tre år”, skriver Moderaterna.

”Det här är obegripligt”

– Det här är obegripligt. Jag förstår inte att det ska behöva bli så här. Vi anser att vi har nått vägs ände i den här konflikten mellan bolag och ägare. Det får inte fortsätta så här. Vi gör hela vår kommun till åtlöje och vi vill inte vara en del av det här längre, säger oppositionsrådet Henrik Frykberger (M) till NWT.

– De här konflikterna går långt tillbaka och har nått den graden av konfliktnivå som gör det orimligt att fortsätta så här. Det har blivit personrelaterat. Vi måste få ett slut på det här.

De kvarvarande ledamöter som Moderaterna vänder sig till om att avgå är Henrik Lagerlöf (HS), Anette Sätherberg (S) och Per Vitalis (S).

– Det har tillkommit tre nya ledamöter. De uppmanar vi inte att lämna. Det är de gamla styrelseledamöterna vi uppmanar att lämna.

De nya tillträdde nyligen och valdes genom fyllnadsval i senaste kommunfullmäktige. De är: Håkan Thorell (-), ordförande, Emma Hultkrantz (-), ledamot och Mathias Berntsen (S), ledamot.

NWT söker vice ordförande Henrik Lagerlöf (HS).

NWT avslöjar: Avtal skrevs om – fastighets-vd får tre årslöner om han sparkasEfter NWT:s avslöjande – kommunen i möte om fastighets-vd:ns jättefallskärmAvslöjar: Sunne kommun begär juridisk hjälp om ”extrema” vd-avtaletVd:s svar på kritik mot anställningsavtal: ”Ett desperat försök att få arbetsro”Efter kritiken: Vice ordförande svarar på frågorna om vd-avtalet

Artikeltaggar

Bo EråkerHenrik FrykbergerHenrik LagerlöfModeraternaPolitikSunneSunne Fastighets ABSunne kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.