Hoppa till huvudinnehållet

Rysningar när FMX-show gav lapp på luckan i Grums: ”Var kommer allt folk ifrån?”

Publicerad:
Reporter Solveig Voyce
Solveig Voyce
solveig.voyce@nwt.se
Kim Muhonen i luften under FMX-showen i Grums.
Kim Muhonen i luften under FMX-showen i Grums. Foto: Patrik Jordansson

När klockan slog 14 på lördagen fick arrangörerna sätta upp en skylt med ”fullsatt” på utanför halkbanan i Grums. FMX-showen fick folk att gå man ur huse för att se spektakulära trick.

– Jag kände rysningar när speakern drog igång showen, säger Sebastian Eriksson, en av förarna bakom eventet.

Det marknadsfördes som det fetaste evenemanget i Grums historia – och visst blev det en megasuccé.

– När vi drog igång showen noterades 595 personer på området, vilket gjorde att vår fullsatt-skylt fick sättas upp vid entrén, berättar Sebastian. Jag som förare visste inte det då, utan upplevde bara känslan av ”var kommer allt folk ifrån?”. Jag fick rysningar när speakern drog igång showen och var så taggad att visa upp sporten.

”Bra kontakter”

Sebastian och kompisen Hannes Nordsveen från Säffle har jobbat hårt med att skapa evenemanget. Utställare, funktionärer, ljud, filmskapare, speaker och förare – det har varit en hel del att fixa med.

– Tack vare att jag varit på olika camps ganska flitigt har jag skapat bra kontakter och vi FMX-förare blir som en liten familj, säger Sebastian.

Maritn Karlsson, Kim Muhonen, Simon Edlund och Sebastian Eriksson tar emot folkets jubel.
Maritn Karlsson, Kim Muhonen, Simon Edlund och Sebastian Eriksson tar emot folkets jubel. Foto: Patrik Jordansson

Publiken fick se förarna bjuda på en spektakulär show. Förarna körde på en ramp och hoppade 21 meter innan de landade, och flygturen gick tio meter upp i luften.

I luften gjorde förarna trick med olika svårighetsgrad. Mest ”ooh” och ”aaaah” fick förarnas backflips.

– Jag har tränat FMX några år nu och att göra en backflip har varit lite av en dröm sedan jag började köra motocross. Nu i vår lyckades jag för första gången sätta en i Malung, där jag ofta är och tränar på olika camp. Där kan man träna på olika trick och landa i en stor skumgummibassäng, berättar Sebastian.

Efter showen anordnades en autografskrivning och fotografering.

– Såhär efteråt är man såklart jätteglad och nöjd. Nästan lite euforisk. Det roligaste med hela den här grejen är att vi lyckades skapa en show för hela familjen utan att det kostade dem en massa pengar, som det mesta gör idag. Att ha en gratis aktivitet var viktigt för oss.

Sebastian Eriksson in action.
Sebastian Eriksson in action. Foto: Patrik Jordansson

Artikeltaggar

MotocrossSebastian Eriksson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.