Hoppa till huvudinnehållet

Juniorens oväntade fullträff – satte sitt livs första hole-in-one: ”Blev chockad”

Publicerad:
Emil Savolainen satte sitt livs första hole-in-one i helgen. Fullträffen kom på Arvika GK.
Emil Savolainen satte sitt livs första hole-in-one i helgen. Fullträffen kom på Arvika GK. Foto: Privat

Under juniorfinalen på Arvika GK hände det alla golfare drömmer om.

– Jag blev chockad att jag lyckades, jag hade spelat så dåligt under tävlingen, säger Emil Savolainen efter sin livs första hole-in-one.

Det var på söndagen som finalen för Värmlandsserien ägde rum på Arvika GK, där Emil Savolainen tävlade tillsammans med andra juniorer från hela länet.

Det var på hål 12 som Emil uppfyllde alla golfares dröm med sin första hole-in-one i karriären.

– Det kändes inte som den bästa träffen men sen såg jag att den ändå kunde bli ganska bra, men jag såg inte att den hade gått i från tee. Det var först när jag kommit fram till green som jag såg att den hade åkt i hålet på första slaget och att jag hade gjort en hole-in one.

Emil började sin karriär i Sunne GK men tävlar i dagsläget för Bryngfjordens GK. Emil har innan juniorfinalen spelat på Arvika GK ett antal gånger och kände därför till banan sedan tidigare.

Emil har varit nära på att göra hole-in-one några gånger tidigare men aldrig lyckats – förrän nu.

– Jag blev väldigt glad när jag såg att jag hade lyckats göra en hole-in-one. Men jag vet inte riktigt hur jag ska fira detta, säger Emil.

93 tävlande

Trots sin fina hole-in-one var det inte Emil som kammade hem vinsten i Värmlandsseriens final. Vinnaren blev Malte Åkesson från Bryngfjordens GK, som även vann junior-DM för killar. Andraplatsen tog Vendela Nilsson, som även hon tävlar för Bryngfjordens GK.

Daniel Martin Olsson från Hammarö GK tog tredjeplatsen. Wilda Jarestam från Karlstad GK tog fjärdeplatsen och vann junior-DM för tjejer.

Hampus Eriksson, även han från Hammarö GK, blev femma.

Totalt tävlade 93 juniorer i Värmlandsserien 2021.

Linnéa Andersson

Artikeltaggar

Arvika GKGolf

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.