Hoppa till huvudinnehållet

FBK-löftet lånas ut: ”Trångt i laget”

Publicerad:
Oscar Lawner lånas ut till BIK Karlskoga.
Oscar Lawner lånas ut till BIK Karlskoga. Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM

Färjestad skickar ut en av sina spelare på lån.

Det handlar om Oscar Lawner som nu hamnar i allsvenska BIK Karlskoga.

– Oscar behöver speltid, och just nu är det trångt i laget så det här blir en bra lösning, säger GM Peter Jakobsson till FBK:s sajt.

Det 20-åriga löftet var förra säsongen på väg att slå sig in i truppen på allvar.

En skada kom dock emellan, Lawner tvingades till operation och i stort sett hela spelåret blev spolierat.

– En tuff säsong för Oscar. Dels skadan och den rehabtid som behövdes efter operationen, plus att all juniorverksamhet låg nere. Minimalt med möjligheter till spel helt enkelt. Nu är det väldigt trångt i laget då vi - peppar peppar - har alla friska, och det blir inte så mycket speltid hos oss. Det känns därför fint att vi kan låna ut Oscar till BIK Karlskoga. I den åldern behöver man spela och spela mycket, annars är det svårt att ta nästa steg i sin utveckling. Vi har möjlighet att kalla tillbaka honom om vi skulle få långvariga skador bland våra forwards, men för kortare frånvaro så finns det juniorer som kan hoppa in och täcka upp. Det viktigaste nu är att Oscar får spela, säger Peter Jakobsson till Färjestads hemsida.

Lawner själv om utlåningen:

– Det ska bli jättekul att komma till BIK Karlskoga. Det har varit många bataljer med dem under åren, så det ska bli kul att få spela med dem nu. Sen är det ju så att jag behöver spela seniorhockey. BIK blir perfekt och det känns kanon att det fanns en möjlighet att få komma just dit. Ser fram emot det, säger han.

Även FBK:s huvudtränare gillar beslutet om att låta Oscar Lawner gå på lån.

– Bra för han, bra för oss. Det är bra för oss att han varit igång i allsvenskan den dagen vi behöver ha hem honom tillbaka, säger Johan Pennerborn.

Artikeltaggar

Färjestad BKFärjestad BK HerrIshockeyOscar LawnerSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.