Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Vänder kappan snabbare än vinden

Publicerad:
Märta Stenevi (MP) har deklarerat för riksdagen att hon tillhör en klan, skriver Byrån.
Märta Stenevi (MP) har deklarerat för riksdagen att hon tillhör en klan, skriver Byrån. Foto: Pontus Lundahl/TT

Miljöpartiet är för litet och för extremt för att vara en klan. Stenevi är medlem i en sekt, skriver Byrån.

Justitieminister Morgan Johansson lät sig av någon outgrundlig anledning intervjuas i SVT 30 min (16/9). Där stod det klart att Johansson ”tänkt om” i synen på språkkrav för invandrare. Det som var att fiska i grumliga vatten – om inte ren nynazism – för några år sedan är nu klok socialdemokratisk politik.

Efter en sådan medial genomklappning kan man undra om Johansson får någon ny ministerpost. Kanske får han hoppas på att regeringen utnämner honom till Gauleiter i Skåne.

Den gröna klanen

Märta Stenevi (MP) har deklarerat för riksdagen att hon tillhör en klan. Byrån anar dock att Stenevi har fått begreppen om bakfoten.

En klan brukar bestå av tusentals medlemmar som kan ha olika grad av autonomi gentemot ledarskapet. Miljöpartiet är för litet och för extremt för att vara en klan. Stenevi är medlem i en sekt.

Avis vänster

En moderat riksdagsman har anklagats för olämpligt beteende efter att ha hjälpt en gymnasist med matteläxor. Vänsterpartiet har varit särskilt hårda i sina attacker på riksdagsmannen.

Det går att förstå vänsterns ilska. Ingen har någonsin vänt sig till en vänsterpartist för hjälp med matematik.

Norge säger nej

I det norska valet misslyckades Miljöpartiet, MdG, att komma över fyraprocentsspärren till Stortinget.

Hela 97 procent av norrmännen röstade emot Miljöpartiet som nu vet hur svenskarna kände det efter folkomröstningen om unionen 1905.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

Bubbel från ByrånInvandringMärta SteneviMiljöpartietModeraternaMorgan JohanssonNorgeSigneratSocialdemokraternaSpråkStortingetVänsterpartiet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.