Hoppa till huvudinnehållet

Bjöd på ny uppvisning efter de svenska rekorden

Publicerad:
Marion Fouty Bon imponerar i varje start och nu vann hon på topptiden 10,5.
Marion Fouty Bon imponerar i varje start och nu vann hon på topptiden 10,5. Foto: Thomas Blomqvist TR Bild

Marion Fouty Bon kom med två raka svenska rekord över medeldistans i ryggen. Nu var hon ute på kort distans och vann på den för årstiden helt lysande tiden 10,5.

– Det var bara att åka med, kommenterade Jorma Kontio.

Marion Fouty Bon hade ett sjundespår bakom startbilen och öppnade 06,8/500 meter för att komma till ledningen. Det tog emot lite den sista biten men enligt Jorma Kontio var det inte tomt i mål.

– Det kändes som att det fanns krafter kvar och jag ryckte aldrig huvan, informerade han.

Profinitif målfotoslagen

Profinitif har gjort många fina lopp på slutet och i den tredje avdelningen var det ytterst nära att han besegrade loppets favorit Mellby Indigo. Efter ett lopp i rygg på ledande Drauper gick Kristian Lindberg ut i andra par ut utvändigt och rygg på Mellby Indigo på den sista långsidan.

In på upploppet satte Lindberg in attacken och Profinitif närmade sig centimeter för centimeter men mållinjen räddade favoriten som vann med minsta möjliga marginal.

– Båda två tyckte att Kristian hade vunnit när vi passerade mållinjen så jag hade torskfrossa, sa Robert Bergh.

Det var en av två V86-vinster för Bergh och det var dramatik med i bilden även vid den andra segern. Inte för att det var hårt i mål utan för att Samson bröt ner på det innersta open stretchspåret på upploppet från ledningen. Domarna kollade länge på situationen innan resultatet kom och man valde att fria då man bedömde att Samson hade hållit undan till seger även om han inte brutit ner på upploppet.

I V86-7 vann Olav Mikkelborg-tränade Es Trenc, som efter ett lopp i rygg ledaren i ett hårt tempo avgjorde säkert till slut.

I V86-1 blev det en imponerande vinnare då Unacerveza Broline tidigt kördes fram utvändigt om ledande Mr Brilliant och stack undan enkelt till slut.

Fernlund till SM

Peter G Norman lät påtagligt nöjd med Rally Inge inför tävlingarna på Solvalla och han hade fog för sin optimism. Hästen, som gjorde debut bakom startbilen, pilade till ledningen och när mållinjen skars hade han lämnat sina konkurrenter i överlägsen stil.

– Han var väldigt fin! Det blev lite körning där mitt i loppet men sedan gick han undan på lätta ben, sa Norman.

I uttagningsloppet till Amatör-SM var segerreceptet också ledning från start till mål. Patrik Fernlund satt i sulkyn och hästen som gjorde jobbet var No Pressure.

– Hästen var riktigt fin och Patrik gjorde allt rätt, så det var riktigt skoj! sa tränaren Philip Di Luca.

Daniel Redéns Red Rum imponerade när han utklassade motståndet och även Timo Nurmos pansarvagn Marion Fouty Bon (Jorma Kontio) spelade i en högre division än sina motståndare på Solvalla.

För de som lyckades pricka in samtliga åtta vinnare på V86 uppgick belöningen till blygsamma 572 kronor. De övriga potterna frös inne och därmed väntar en dubbeljackpot på V86 nästa onsdag.

Värmländska framgångar

Innan V86-loppen blev det värmländska framgångar på båda banorna.

På Åby vann Mikael J Andersson med North Dakota som tränas av Eric Martinsson och ägs av Thomas Carlsson. Efter ett lopp i rygg ledaren vann North Dakota knappt via open stretch.

– Med rätt lopp hon vass till slut, sa Andersson.

Björn Goop spetsvann på Solvalla med Lilius Boko samt med egentränade Italy Mearas.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopDaniel RedénJorma KontioKristian LindbergMikael J AnderssonRobert BerghSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.