Tack för förtroendet och uppskattningen, S

Debatt
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Så vi tackar er socialdemokrater för ert stora förtroende för hur vi styrt och utvecklat skolan och förskolan i Karlstad, skriver Anders Peterson.
Foto: Harry Lord
Det är både glädjande och till viss del förvånande att få ett sådant erkännande av den politiska oppositionen med bara ett år kvar till valet, skriver Anders Peterson.

Vi i Centerpartiet är övertygade om att mångfald berikar på alla sätt, både när det gäller individer såväl som inom verksamheter. Vi tror att det är bra att människor vågar prova sina idéer inom olika områden och att man kan starta företag för att utveckla dessa idéer. Den värdegrunden och människosynen skiljer oss från en del andra partier.

Vi blir dock väldigt glada att Socialdemokraterna i Karlstad anser att vi, som en del i det blågröna styret, har lyckats så väl under våra 12 år som ansvariga för bland annat skola och barnomsorg. I debattartikel efter debattartikel lyfter ni socialdemokrater den kommunala skolan och förskolan i Karlstad som det enda och bästa alternativet för alla barn.

Ni har varit tydliga med att ingen annan verksamhet ens är i närheten av att kunna prestera så bra som vår kommunala skola. Det är både glädjande och till viss del förvånande att få ett sådant erkännande av den politiska oppositionen med bara ett år kvar till valet!

Vi i Centerpartiet är såklart också stolta över det arbete vi gjort med våra kommunala verksamheter, inte minst inom förskola och skola. Inom vårt parti tycker vi ändå att det är viktigt att våga vara självkritisk och att spegla sin egen verksamhet gentemot andras. Det är ju inte alltid självklart att man gör allting bäst själv. Input utifrån kan leda till utveckling av den egna verksamheten.

Därför vågar vi låta andra aktörer utmana vår egen verksamhet, trygga i tilltron till vår kommunala skola och förskola. Vi är faktiskt lite rädda för att oviljan att låta andra aktörer pröva sina vingar och idéer leder till protektionism och i slutändan riskerar att göra att verksamhetens utveckling stagnerar.

Så vi tackar er socialdemokrater för ert stora förtroende för hur vi styrt och utvecklat skolan och förskolan i Karlstad och vi lovar att vi ska fortsätta att utmana den kommunala verksamheten genom att låta andra få pröva sina idéer mot våra.

Anders Peterson

Styrelseledamot, Centerpartiet Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.