Regionen vill fortsätta kombinera kollektivtrafiken med cyklar

Publicerad:
Möjligheten att ta med cykeln på bussen har provats i Värmland under sommaren.

Region Värmland, Visit Värmland och Nobina har tillsammans provat ett nytt koncept under sommaren. Möjligheten att ta med cykeln på bussen har testats på några av Värmlandstrafiks bussturer. Nu vill man fortsätta satsningen.

Pilotprojektet körde med busslinje 300 på sträckan Karlstad-Hagfors under sommaren. Målet med projektet var att öka möjligheterna för cykelturister att uppleva Värmland och Klarälvsbanan. Det fanns plats för två cyklar på varje buss, och resenärerna hade möjlighet att lasta på och av cyklarna på fyra utvalda hållplatser längs med sträckan.

– Testet har visat att det finns en tydlig efterfrågan på den här typen av kombinerade ressätt. Sådana här lösningar spelar roll för besöksnäringen, men också för oss som lever här, som vill ha fler pendlingsmöjligheter och fler sätt att kunna förflytta oss i Värmland, säger Andreas Norum, projektledare på Visit Värmland, i ett pressmeddelande.

Enligt Region Värmland har testprojektet fått positiv respons, både från resenärer och busschaufförer.

– Vi har lärt oss massor under projektets gång och fått in många utvecklings- och förbättringsförslag från våra resenärer. Vi vet att efterfrågan finns och att konceptet fungerar. Nästa steg är att fundera på hur vi kan ta det här vidare, säger Markus Bergman, trafikchef regionbuss på Region Värmland.

Projektet kommer utvärderas ytterligare, och förhoppningen är att utveckla det till sommaren 2022.

Artikeltaggar

NobinaRegion VärmlandTransportVärmlandstrafikVisit Värmland

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare