Hoppa till huvudinnehållet

Perrelli Karlstadsaktuell: "Bjudit in till mitt vardagsrum"

Publicerad:
Charlotte Perrelli har varma minnen från hennes tidiga turnéer i Värmland. Nu kommer hon åter till Karlstad
Charlotte Perrelli har varma minnen från hennes tidiga turnéer i Värmland. Nu kommer hon åter till Karlstad Foto: Claudio Bresciani / TT

Schlager- och dansbandsveteranen Charlotte Perrelli gör två intima konserter i Karlstad under helgen.

Det blir musik från hela hennes karriär – både de stora hitsen och mer okända låtar. Plus en hel del mellansnack.

Perrellis Karlstadskonserter inställda

Redan som tonåring blev hon medlem i dansbandet Bengt-Ingvars och efter många år i band som Anders Engbergs och Wizex kom sologenombrottet med Eurovision-vinnaren "Take me to Your Heaven" 1999.

Sedan dess har hon återigen tävlat i Melodifestivalen som hon även har varit programledare för. Så sent som i år landade hon en åttondeplats i finalomgången med bidraget "Still Young".

Hon har genom åren visat upp en bred musikalisk karta, 2006 släppte hon "I din röst", en hyllningsskiva till Monica Zetterlund och hon har även sjungit musikal, julmusik och agerat domare i "Talang".

Nu ska hon göra avskalade middagskonserter på Stadshotellet i Karlstad.

– Det här är väldigt annorlunda för mig, det blir väldigt intima konserter, säger Charlotte Perrelli.

– Nu, med sittande publik, blir det lite tjusigare och folk lyssnar till vad jag säger på ett annat sätt. Folk hoppar inte och studsar, det är inte lika mycket party och show som det är vanligtvis.

Hon ser fram emot att få uppträda under det något ovanliga formatet.

– Så otroligt roligt! Det blir en häftig intimitet att spela inför så få. Jag kan prata mer mellan låtarna och folk kan svara, det blir som om jag hade bjudit hem folk till mitt vardagsrum!

Med sig har Charlotte Perrelli två musiker.

– Konserten blir en musikalisk tripp genom mitt liv. Alla kommer att känna igen sig i väldigt mycket, men det blir också några oväntade låtar. Kanske något av Anita Baker och Stevie Wonder till exempel. Jag ser fram emot att få sätta tänder i material som inte bara är mitt egna. Upplyftande!

Foto: Claudio Bresciani / TT

"Älskar att snacka"

Några av hennes största hits kommer att få en något annorlunda kostym under kvällen.

– Jag kommer att prata en hel del om hur det är att ha så stora hits att folk förväntar sig, räknar med att få höra dem. Men jag kommer att möblera om dem lite, det är kul att ha möjligheten att göra något nytt och samtidigt behålla igenkänningen.

Värmlänningen bakom Abbas nya låtar: "Häftigt att fånga magin"

Det avskalade sammanhanget ger henne också möjlighet att lyfta fram låtar som hon själv håller som sina bästa, även om de inte har blivit hits.

– Samtidigt är ju tiden begränsad, det är så mycket jag vill hinna med under 90 minuter. Tiden går ju så fort! Plus då att jag älskar att snacka, ibland får jag bita mig i tungan och se till att komma igång med låten.

Hon skrattar och erkänner att hon tycker att det är väldigt roligt att få kommunicera med publiken.

– Det är så härligt! Folk har hört mig sjunga väldigt mycket genom åren, så det kan kännas berikande när de får höra mig berätta något på mitt eget sätt. Jag kan snudda vid ämnen publiken bara har läst om och berätta hur jag egentligen kände, vad det egentligen var som hände. Jag får ofiltrerat prata direkt med min publik.

Barn på Lundsberg

Hon minns hur hon tidigt i karriären turnerade i Värmland, bland annat med Anders Engbergs.

– Jag har väldigt varma minnen från den tiden. Det var då jag på riktigt klev in i dansbandsvärlden. Och mycket av det förknippar jag med Karlstad och Värmland.

– Dessutom har jag två barn som går i skolan i Värmland. På Lundsberg. Så jag är där ganska ofta, hämtar och lämnar.

Ansökningen till nästa års Melodifestival har öppnat – kommer du att finnas med bland de tävlande?

– Jag var med i år så jag känner en mättnad. För nu i alla fall. Men med handen på hjärtat så har jag faktiskt fått en låt som jag tycker är fantastisk. Dock kan jag av olika anledningar inte vara med. Så med 99 procent säkerhet är jag inte en av de tävlande.

– Jag har ju varit med så många gånger redan! Samtidigt känner jag att jag inte har något att bevisa längre, det krävs något alldeles extra för att jag ska ställa upp igen. Det ska vara en låt så jävla bra att ingen kan värja sig mot den!

Den 24 och 25 september kommer Charlotte Perrelli till Karlstad och Elite Stadshotell.

Artikeltaggar

Charlotte PerrelliElite StadshotelletKändisarKarlstadKonserterLundsbergMelodifestivalenMonica ZetterlundMusikNöje/Kultur

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.