Hoppa till huvudinnehållet

Kallbadhus ska utredas vidare

Publicerad:
Frågan om ett kallbadhus i Karlstad utreds vidare. I mars 2022 ska teknik- och fastighetsförvaltningen redovisa möjligheterna. (Arkivbild).
Frågan om ett kallbadhus i Karlstad utreds vidare. I mars 2022 ska teknik- och fastighetsförvaltningen redovisa möjligheterna. (Arkivbild). Foto: DRAGO PRVULOVIC / TT

Medborgarförslaget om ett kallbadhus i Mariebergsskogen ska undersökas vidare. Det var en enig kommunstyrelse överens om under tisdagens möte.

I september lämnades ett medborgarförslag in om att bygga ett kallbadhus i anslutning till Mariebergsskogen i Karlstad. Kommunstyrelsen var under tisdagen överens om att man bör undersöka möjligheten samt för- och nackdelar med förslaget.

– Vi tror att det kan bli en attraktiv plats i Karlstad. Det är något som många pratat om länge. Vi vill gärna titta vidare på det här och se vad som behövs och om det går att få till i Mariebergsviken, säger Monika Bubholz (Mp) till NWT.

Längst ut på bryggan vid Mariebergsskogen bör kallbadhuset ligga, enligt medborgarförslaget. I den vidare utredningen ska man titta på möjligheten att placera kallbadhuset både innanför och utanför Mariebergsskogen. Enligt Moderaterna är det viktigt att man undersöker flera olika alternativ.

– Vi vet att det är svårt att bygga vattennära i deltat och att stora delar är naturreservat samt att man måste ha vattendom. Så det är viktigt att man tittar på flera olika alternativ. Det vore klokt att ha kallbadhuset i nära anslutning till centrala Karlstad så man inte behöver ta sig dit med bil, säger Alexander Torin (M).

I en skrivelse svarar det kommunalägda företaget Mariebergsskogen AB att de är positiva till förslaget, men ser det inte som prioriterat i nuläget. Ett kallbadhus finns dock med i deras framtidsvision.

Teknik- och fastighetsförvaltningen ska undersöka förslaget vidare och redovisa till kommunstyrelsen i mars 2022.

Sams förslag: Kallbadhus i trä på pålar i MariebergsvikenBelysning, kallbadhus och hinderbana – här är de senaste medborgarförslagen

Artikeltaggar

Fritid och livsstilKarlstadMariebergsskogenMedborgarförslag

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.