Elev kände sig kränkt på en skola i Karlskoga - Skolinspektionen friar skolan

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
STOCKHOLM 2019-03-15Skolinspektionen Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT / Kod: 30142** OUT DN, Dagens Industri (även arkiv) **
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Skolinspektionen har i april tagit emot en anmälan som rör en elev på en skola i Karlskoga. Anmälaren har uppgett att eleven blivit utsatt för kränkande behandling vid 15 tillfällen. Skolinspektionen har granskat ärendet och anser att skolan gjort det de ska göra.

Skolinspektionen har granskat händelserna som skett vid en skola i Karlskoga under våren. Man har tittat på vad kommunen gjort och Skolinspektionen konstaterar att Karlskoga kommun följt bestämmelserna om skyldigheten att motverka kränkande behandling och därför avslutas ärendet från Skolinspektionens sida. Kommunen har följt upp och utvärderat åtgärderna som sattes in.

Skolinspektionen beslutade i maj att Karlskoga kommun skulle komma in med en redogörelse över vad de har gjort för att motverka kränkande behandling.

Kommunen skriver att när personal fick kännedom om händelserna utreddes de först av elevhälsan med de berörda eleverna. Skolan tog kontakt med vårdnadshavare.

Trygghetsteamet kopplades in för att stötta i samtalen med inblandade elever. En företrädare för elevhälsan samtalade i klassen om värdegrund. Företrädaren för elevhälsan gjorde insatsen "Koll på nätet" om kränkande behandling på nätet och nätsäkerhet.

Ett föräldramöte genomfördes. Klassen fick en ny mentor. Uppföljning och utvärdering skedde.

Eleven själv har sagt att allt känns bättre i skolan och att det känns bättre med inblandade elever.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.