Insändare: För dyrt att parkera i centrala Karlstad

Insändare
PUBLICERAD:
All parkering borde vara billigare och det borde finnas flera gratisparkeringar i centrala Karlstad, tycker insändarskribenten.
Foto: PATRICK SÖRQUIST

Att parkera i centrala Karlstad är alldeles för dyrt. Jag tycker att all parkering borde vara billigare och att det borde finnas flera gratisparkeringar. I går fick jag betala 24 kronor för att stå i Duvangaraget i tio minuter.

Att parkera en hel skoldag utanför min skola kostar mig 83 kronor. Under en månad blir det inte billigt. Parkeringsföretagen tjänar ingenting på när folk betalar parkering, det enda de tjänar på är när folk inte betalar. Det är väl i och för sig det som är grejen med varför parkering är så dyrt - folk struntar i att betala och får i stället 600 kronor i böter.

Jag kan knappt parkera hemma utan att behöva betala då vi endast har en hyrparkering. Det blir svindyrt i längden.

En sak som däremot kan vara positivt om man ändå ska betala parkering är parkeringsapparna. Om du betalar parkering för en timme, men sedan bara står på parkeringen i 30 minuter kan du stoppa parkeringen och får resten av pengarna tillbaka.

Att ha antingen en eller två timmars gratis parkering är en bra idé, då kan man stå gratis och sedan betala om man vill stå längre.

En numera fattig bilägare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.