Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors-legendaren i comeback vid 49: ”Blev inte ens varnad”

Publicerad:
Tomas ”Hulån” Olsson är tillbaka på fotbollsplanen.
Tomas ”Hulån” Olsson är tillbaka på fotbollsplanen. Foto: Privat

Det börjar nästan bli Uffe Sterner-längd på karriären.

I helgen gjorde hårdföre gamle Degerfors-legendaren Tomas ”Hulån” Olsson ännu en comeback på fotbollsplanen.

– Jag gjorde 70 minuter. Det blev inte ens en varning, konstaterar 49-åringen.

Det är Villastaden, jumbo i division 6 östra, som har lockat tillbaka ”Hulån”.

För motståndet vid återkomsten stod mittenplacerade Karlskogalaget Bråten.

– Jag kan fortfarande stå rätt och läsa spelet och snabb har jag ju aldrig varit, raljerar ”Hulån”.

Och fortsätter:

– Om det gick i slow motion förr så snackar vi stillbild nu.

Men han är nöjd med sin återkomst. De som kantade Sannahedens idrottsplats i Kristinehamn fick se några sedvanligt resoluta Olsson-brytningar.

– Hade jag varit aningen senare in hade det säkert kunnat bli rött kort, men nu kom jag precis rätt. Så jag blev inte ens varnad under de 70 minuter jag spelade och det är en sensation i sig. Men jag borde ha gjort mål, jag hade en nick i ribban.

Nu blev det en ny förlust för gulsvarta Villastaden (1-2), trots att man hade en ex-allsvensk mittback i laguppställningen.

Denne tyckte dock att det smakade mer.

– Det var riktigt kul och kroppen höll. Jag klev av efter 70 minuter, men det var mest för att spara mig för en seriematch i padel dagen efter, säger Tomas.

Blir det en fortsättning nu?

– Jag är sugen och det vore kul att köra på ordentligt nästa säsong när jag fyller 50. Å andra sidan verkar inte förbundet så intresserat av det. När jag snackade med kanslichefen Daniel Svedberg sa han bara ”lägg av nu, det blir bara en massa ärenden”, haha.

Artikeltaggar

Bråtens IKDaniel SvedbergFotbollTomas "Hulån" OlssonVillastadens IF

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.