Hoppa till huvudinnehållet

Skoghall vann svängig premiärrysare: ”Otroligt skönt”

Publicerad:
Skoghall vann seriepremiären mot Lockerud i allsvenskan västra. Från vänster: Nora Pettersson, Elin Gustafsson och Wilma Persson.
Skoghall vann seriepremiären mot Lockerud i allsvenskan västra. Från vänster: Nora Pettersson, Elin Gustafsson och Wilma Persson. Foto: Anton Edman

Wilma Persson blev matchvinnare för Skoghall när hon satte 5–4 i förlängningen i premiären hemma mot Lockerud.

– Oerhört starkt att vi kunde lyfta oss från underläge, säger hon.

I dag var det seriepremiär för Skoghalls IBK och i den första matchen på hemmaplan i allsvenskan västra för damer väntade IBK Lockerud Mariestad.

Det blev en svängig match i Hammarö arena där Skoghall till slut lyckades vinna med 5–4 i förlängningen. Men i början på den tredje perioden kopplade Lockerud greppet om matchen genom två snabba mål till en 3–1-ledning. Hemmalaget fick dubbla chanser i powerplay i tredje men utan utdelning.

Men till slut ramlade bollarna in för Skoghall och Nora Pettersson prickade in 2–3 med tre och en halv minut kvar av den tredje perioden. Med drygt två minuter kvar tog hemmagänget timeout och med utplockade målvakten Julia Mossberg lyckades Skoghalls lagkapten Elin Gustafsson kvittera till 3–3. Av bara farten fixade Nora Pettersson sedan 4–3 och då var det endast en minut kvar av tredje.

Dramatik

Lockerud tog timeout och sedan var det gästernas tur att med utplockad burväktare sätta bollen i nät till 4–4 genom Ellen Lundin. Ett mål som kom när det återstod 23 sekunder.

I förlängningen klev Wilma Persson fram och sköt 5–4 till Skoghall som tack vare segern inkasserade två poäng i premiären.

– Det var otroligt skönt. Det är dessutom lite rivalitet med Lockerud så det kändes jättekul att jag fick vara med att avgöra matchen så att vi tog en extra poäng, säger forwarden Wilma Persson om avgörandet och berättar om målet:

– Jag fick bollen i mitten på offensiv på planhalva och kände att jag hade läge att dra iväg ett skott. Jag gjorde det och jätteskönt att bollen gick in.

Ett Skoghall som alltså vände 1–3 till seger inför 190 åskådare.

– Det var tungt vid 1–3. Det kändes som att vi hade haft ganska mycket av spelet genom matchen. Men det var oerhört starkt att vi kunde lyfta oss från det underläget och vinna i sudden för en extra pinne.

Hur nöjda är ni med premiären?

– Sett över hela matchen tycker jag att vi gjorde en bra match. En premiär är alltid en premiär så det här var absolut helt klart godkänt.

Kaptenen: ”Det här var gött”

Skoghalls Elin Gustafsson gjorde utöver 3–3-målet även två assist mot Lockerud.

– Det var skönt att få bidra lite, säger centern Elin Gustafsson efter den rafflande premiären:

– Segern satt långt inne. Men det här var gött. Under försäsongen har vi pratat mycket om att ha ett lugn och det hade vi i dag och det lönade sig till slut. Vi vände och tog med oss två poäng. Det känns bra att ha med sig det in i säsongen nu, att det går att vända matcher.

Coachen: ”Vi gav oss aldrig”

Forwarden Nora Pettersson var poängstarkast i Skoghalls premiär där hon stod för två mål och två assist. En premiärmatch där lagets huvudtränare Anton Fallbråten gillade lagmoralen.

– Vi hade svårt att få hål på Lockerud och jag tycker att vi ägde matchen under stora delar. Vi lyckades vända, men sedan var det surt att släppa in 4–4 med 23 sekunder kvar. Men det var en jäkligt stark moral hos oss, vi gav oss aldrig. Lockerud är tuffa att möta och de försvarade sig väldigt bra med hela laget, säger Anton Fallbråten.

Matchfakta

Skoghalls IBK – IBK Lockerud Mariestad 5–4 efter förlängning (0–1, 1–0, 3–3, 1–0)

Mål, Skoghall: Nora Pettersson 2, Elin Gustafsson, Tilda Karlstad och Wilma Persson.

Publik: 190

Artikeltaggar

Allsvenskan västra damAnton FallbråtenElin GustafssonInnebandyNora PetterssonSkoghalls IBK DamTilda KarlstadWilma Persson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.