Insändare: När kommer vården i gång igen?

Insändare | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att sjukvården står still.
Foto: Joachim Lagercrantz

Det har ju öppnats upp i etapper i samhället under 2021. Krogarna får ha fler besökare, arenorna får också ha fler besökare, med mera. Men sjukvården står still. Varför?

Jag besökte min vårdcentral häromdagen, efter flera veckors väntetid. När jag äntligen fick komma dit var jag i princip nästan ensam där på mottagningen. Till råga på allt så fick jag vänta tjugo minuter extra efter min ordinarie utsatta tid som jag var kallad till. Det verkar inte som att all sjukvårdspersonal är i väg för att ge coronavaccin. Jag upplevde att det var full bemanning på vårdcentralen med både sköterskor och läkare. Även vid labbet var det väntetid, fastän det inte fanns någon kö av patienter före mig. Jag bara undrar varför den vanliga sjukvården haltar efter i denna grad?

Besökande

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.