Hoppa till huvudinnehållet

Vd:s svar på kritik mot anställningsavtal: ”Ett desperat försök att få arbetsro”

Publicerad:
Sunne Fastighets vd Perra Hermansson.
Sunne Fastighets vd Perra Hermansson. Foto: NWT ARKIV

Varför tog styrelsen i Sunne fastighets AB beslutet att skriva nytt anställningsavtal med 36 månaders uppsägningstid? Nu väljer vd Perra Hermansson själv att svara:

– Jag är självklart enig med styrelsen. Detta är naturligtvis vårt desperata försök att få arbetsro.

NWT har sökt vd Perra Hermansson under veckan i syfte att få hans syn på att styrelsen i Sunne fastighets AB skrivit nytt anställningsavtal som innebär en uppsägningstid för vd på 36 månader istället för tolv månader.

Vilket i sin tur utlöser en fallskärm på 3,9 miljoner kronor.

Nu kommer svaret:

– Egentligen har jag ingen kommentar gällande mitt anställningsavtal eftersom beslutet tas av bolagets styrelse, men jag är självklart enig med styrelsen, skriver Perra Hermansson i ett mejl till NWT.

– Som någon uttryckte är detta naturligtvis vårt desperata försök att få arbetsro och stabilitet i bolaget utan att vissa okunniga politiker försöker kontrollera och toppstyra bolaget för att stilla sin maktgirighet, tillägger Perra Hermansson.

Perra Hermansson slår fast:

– Det står utom allt rimligt tvivel att bolagsledningen och dess styrelse aktivt arbetar för aktiebolagets och skattebetalarnas bästa genom att verka för en effektiv fastighetsförvaltning med ett väl underhållet fastighetsbestånd i Sunne.

NWT avslöjar: Avtal skrevs om – fastighets-vd får tre årslöner om han sparkasStyrelseledamoten: ”Inte en rimlig uppsägningstid”Efter NWT:s avslöjande – kommunen i möte om fastighets-vd:ns jättefallskärmAvslöjar: Sunne kommun begär juridisk hjälp om ”extrema” vd-avtalet

Artikeltaggar

NyheterPerra HermanssonSunneSunne Fastighets ABSunne kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.