Hoppa till huvudinnehållet

Tre andra stadsdelar pekas ut för friskolan Pops academy

Publicerad:
Pops Academy, en del av företaget Academedia, vill etablera sig på Marieberg i Karlstad. Genrebild.
Pops Academy, en del av företaget Academedia, vill etablera sig på Marieberg i Karlstad. Genrebild. Foto: Martina Holmberg / TT

Pops Academy vill starta en grundskola för drygt 300 elever på Marieberg i Karlstad.

Barn- och ungdomsförvaltningen säger fortfarande nej och pekar i stället ut Rud, Våxnäs och Kronoparken som tänkbara platser.

NWT har tidigare berättat om planerna.

Det är bolaget NREP AB som har vänt sig till kommunen och vill ha en direkt markanvisning för att Pops Academy ska kunna bygga och etablera en grundskola med musikprofil vid idrottsplatsen på Marieberg.

Barn- och ungdomsförvaltningen har föreslagit att kommunen säger nej.

Enligt förvaltningen har frågan om likvärdig utbildning haft central betydelse för bedömningen: man ser risker för en socioekonomiskt homogen elevgrupp.

Utreddes mer

Men när ärendet togs upp hos politikerna i barn- och ungdomsnämnden blev det inte nej utan i stället en återremiss på initiativ av majoriteten.

– Vi vill ha ytterligare frågor besvarade, sa ordförande Niklas Wikström (L).

Det handlade bland annat om hur skolan motverkar just en socioekonomiskt homogen elevgrupp.

Kvar vid ett nej

Nu har barn- och ungdomsförvaltningen utrett frågan ytterligare och står fast vid ett nej. Förvaltningen pekar i stället ut andra tänkbara stadsdelar för en etablering: Våxnäs, Rud och Kronoparken.

Nästa vecka hamnar ärendet återigen hos politikerna för beslut.

Artikeltaggar

AcademediaFriskolorGrundskolanKarlstadKarlstads kommunSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.