Hoppa till huvudinnehållet

Tillsammans har vi något att dela

Publicerad:
Vänstern i Svenska Kyrkan (Visk) ställer för första gången upp i Karlstad stift, skriver Bengt Berg och Hanni Andersson. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Kyrkovalet handlar även om hur vi försöker bidra till att göra livet mera meningsfullt samtidigt som vi inte bara tänker på oss själv utan på varandra, skriver Bengt Berg och Hanni Andersson.

Så som i himmelen, så och på jorden. Orden är välbekanta från bönen till Fader vår. Vare sig vi tror på en högre makt eller inte lever vi våra liv här nere på Jorden.

Genom tiderna har kyrkan spelat en viktig roll både som en trösterik plats för den enskilda människan som för en samlingspunkt för folk i den lokala miljön. Vi bär med oss olika kulturarv beroende på varifrån vi kommer. För många i Sverige finns helt naturligt de berättelser levande som förmedlats genom Bibeln, såväl Gamla som Nya testamentet.

Så skriver du en debattartikel

Vi kan tolka dessa berättelser på olika sätt, som påminnelser om att det trots allt som händer i vår sargade värld finns det också goda krafter, ett ljus någonstans även när mörkret omsluter oss.

Kyrkovalet handlar även om hur vi försöker bidra till att göra livet mera meningsfullt samtidigt som vi inte bara tänker på oss själv utan på varandra. Att vi tillsammans har något att dela. Inte bara det symboliska brödet utan också det verkliga, det som kan mätta en hungrig medmänniska.

Vänstern i Svenska Kyrkan (Visk) ställer för första gången upp i Karlstad stift, i olika pastorat och med kandidater till kyrkomötet. Några av våra paroller lyder: Solidariteten segrar; Klimatet kan inte vänta; Flyktingamnesti; Människans lika värde; Allas kärlek är vacker och Stå aldrig ensam.

Bengt Berg

Hanni Andersson

Kandidater för Vänstern i Svenska kyrkan (Visk) från norra Värmland till årets kyrkoval

Artikeltaggar

Bengt BergBibelnDebattFlyktingarHanni AnderssonKlimatKulturarvKyrkovaletSvenska kyrkan