Replik: Inga fler externa köpcentrum

Debatt
PUBLICERAD:
Jag tror att Sandberg är medveten om att Miljöpartiet är emot detaljplanen för handelscentrumet på Månsberget, skriver Monika Bubholz.
Foto: Emma Lindell
Det är därför beklagligt att Agne Sandberg klumpar ihop Miljöpartiet med de borgerliga partierna i denna fråga, för här tycker vi olika än de partier som vi styr tillsammans med, skriver Monika Bubholz.

Svar till Agne Sandberg (NWT 6/9).

Agne Sandberg skriver i en debattartikel att centrumkärnan riskerar att utarmas av externa köpcentrum. I Miljöpartiet i Karlstad delar vi den oron. I valet 2018 var vi tydliga med att vi inte vill se fler externa köpcentrum i Karlstad eftersom det ökar den bilberoende handeln och riskerar att utarma centrum. Framförallt i dessa tider då e-handel tar större och större marknadsandelar.

Vi har därför varit emot att en detaljplan tas fram för ett nytt handelscentrum på Månsberget ända sedan tanken väcktes 2017. Dessutom finns det mycket höga naturvärden på platsen vilket gör det ännu mer olämpligt att bygga där.

Det är därför beklagligt att Agne Sandberg klumpar ihop Miljöpartiet med de borgerliga partierna i denna fråga, för här tycker vi olika än de partier som vi styr tillsammans med. Jag tror att Sandberg är medveten om att Miljöpartiet är emot detaljplanen för handelscentrumet på Månsberget. Om inte så kan jag meddela att vi fortsatt kommer att rösta emot detaljplanen när den snart når kommunstyrelsen och kommunfullmäktige.

Monika Bubholz

Språkrör för Miljöpartiet de gröna i Karlstad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.