Hoppa till huvudinnehållet

Julia Nilsson vann på nytt i en omöjlig V65-omgång

Publicerad:
Skrällarna duggade tätt vid Årjängs lunchtrav. En ordnade Julia Nilsson med Astrid L.Cheri i V65-3.
Skrällarna duggade tätt vid Årjängs lunchtrav. En ordnade Julia Nilsson med Astrid L.Cheri i V65-3. Foto: Lennart Kihlman

Ni träffade Julia Nilsson i ett reportage förra veckan.

Under fredagen slog hon till med en överraskning när hon vann V65-3 med Astrid L.Cheri i Årjäng.

Men det var bara en av alla skrällar den här dagen då inget av de 75 844 inlämnade systemen på V65 hade sex rätt.

Julia Nilsson har tidigare vunnit två lopp i år med Whitelighttrotter som tränas av Kjell Magnusson. Nu vann hon åt samma tränare tillsammans med Astrid L.Cheri.

Julia Nilsson om sin supervecka: ”Jag har inte fattat vad som hände än”

Hon var en av två hästar på startvolten och från andraspåret körde Julia resolut till ledningen. I den positionen fick hon bestämma tempot till 20/500 meter och den första kilometern nåddes på 20,5.

Runt den sista kurvan kom Frida Johansson upp på utsidan med Splendid Jovijal men Astrid L.Cheri svarade utan problem och efter ett snabbt slutvarv vann hon enkelt på tiden 17,1 över medeldistans.

– Det är kul att man får chansen och när det går så här bra är det väldigt roligt med trav. Det var första gången som jag körde Astrid L.Cheri och hon var otroligt fin. Hon var lite lat när hon var ensam i ledningen men när hon fick tryck svarade hon väldigt bra, sa Julia Nilsson.

Dubbel för Horpestad

Den store segerherren för dagen var Tom Horpestad som tog en dubbelseger.

Han inledde i det första loppet med Jörgen Pettersson-tränade Bravivivicimo. Här såg Sara Karlsson ut att vara på väg mot segern med Jinx'em men när det blev galopp 300 kvar kunde Bravivivicimo speeda till seger före favoriten Just like Messi.

– Jag har kört henne några gånger tidigare och vet att hon går bra bakifrån. Det här loppet var pasande för henne och det klaffade bra i loppet för vår del, sa Tom Horpestad.

Bröderna Danielsson har haft kanoner som Goldomaster och Peder Mykla de senaste åren och den här dagen presenterades treåriga Listas Sirena i ett härligt skick när hon tog karriärens första seger. Tom Horpestad gick ut i andra par utvändigt i den andra kurvan och när han satte in attacken ut på den sista långsidan avgjorde Listas Sirena på 200 meter och tog en överlägsen seger.

Fick det rätta loppet

När det återstod två V65-avdelningar fanns det kvar 26 system med chans till alla rätt men efter att Tothemoonandback och Pippi Pagadi avslutat omgången försvann samtliga.

I V65-5 blev det hård körning i omgångar. Det tackade Mikael J Andersson för bakom Tothemoonandback som han lät spela ut sin vassa speed över upploppet.

– Det är precis den här typen av lopp som hon ska ha, sa tränaren Svante Flodberg.

Pippi Pagadi, Camilla Nyberg tränar, hade innerspåret i V65-avslutningen och hon hamnade i tredje par invändigt. På den sista långsidan smet Peter Ådefors ut i andra par utvändigt och Pippi Pagadi avgjorde på målfoto mot Revenue Lavec. Noterbart är att ett system hade tagit hela sexrättspotten om Revenue Lavec hade vunnit.

De övriga V65-avdelningarna vanns av de norska gästarna Faste Jerva och Ståle som båda travade i ledningen.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs travbanaJulia NilssonKjell MagnussonMikael J AnderssonPeter ÅdeforsTom HorpestadTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.