Insändare: Sänk inte hastigheten mellan Sunne och Torsby

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker att sträckan från Bjälverud mot Torsby är undermålig, men vill inte att Trafikverket sänker hastighetsbegränsningen mellan Sunne och Torsby.
Foto: Helena Karlsson
Jag begriper inte hur Trafikverket kan planera att sänka hastigheten mellan Sunne och Torsby på den 90-väg som det är i dag. För en annan som pendlar dagligen från Torsby till Karlstad kommer avståndet bli ännu längre.

Avståndet mellan stad och land kommer att öka ännu mer, och ni struntar fullständigt i det som finns på landsbygden. En annan som pendlar dagligen upplever inte alls att det skulle vara några problem att behålla hastigheten på sträckan. Den är ju alldeles rak och det är gott om avstånd utanför vägbanan från träd och bebyggelse.

Däremot är sträckan från Bjälverud mot Torsby undermålig, det är gropar i körbanan och Trafikverket lägger på grus årligen på sträckan vilket gett en både stenskott och bidrar till gropar i körbanan med vattensamlingar i. Jag begriper inte varför ni ska belägga körbanorna varje år med grus som gör att vattnet stannar kvar. Det är ju det som skapar olyckor och som i förlängningen gör att ni sänker hastigheten. Sträckan hade varit helt utmärkt annars!

Sänker ni hastigheten kommer jag fortfarande att hålla cirka 100 kilometer i timmen, vilket gör att eventuella böter blir ännu högre. Det måste finnas en rimlig hastighet så att man kan ta sig till Karlstad på rimlig tid. Det är ju dit vi tvingas åka för att föda barn och allt möjligt. Alldeles nyligen har Handelsbanken också stängt sitt kontor, så nu tvingas vi resa till Sunne. Om ni inte satsar på vägen så får ni satsa på järnvägen i stället. På något sätt måste vi kompenseras när saker på landet dras ned.

Pendlare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.