Mystiken kring nya butiken i Hagfors fortsätter – och öppningen skjuts upp

Publicerad:
Ica Hagfors försvann i augusti, en ny hyresgäst är klar. Foto: Pia Holmström

Ica Supermarket-lokalen i Hagfors försvinner, in kommer istället en ny matvarubutik – vilken är däremot fortfarande höljt i dunkel.

– Jag vet inte, vet bara att de som äger lokalen säger att det ska komma en ny, säger Lars Sätterberg, utvecklingschef på Hagfors kommun.

NWT har tidigare rapporterat att företaget som äger fastigheten, Real Value Management, har hittat en ny hyresgäst efter att Ica Supermarket lämnade i augusti. Den 1 oktober nämnts som ett potentiellt öppningsdatum – men då börjar det brinna i knutarna. Minst tio arbetsdagar innan öppning måste alla ansökningar vara inne hos kommunen.

– Det har inte kommit in någonting till oss, säger Sofia Kyman, är miljö- och hälsoskyddsinspektör i kommunen.

Enligt Mattias Bülow, partner på Real Value Management, blir det senare än så.

– De tar över kontraktet direkt och kommer renovera en period. Tanken är att de ska öppna kring julhandeln, väldigt översiktligt, säger han.

”En av de stora”

Det har spekulerats i vilken kedja det är som öppnar. Coop har nämnts, men vid tanke på Pekås- och Coop-butikerna som huserar i närheten är det mindre troligt.

– Vi har ett alldeles utmärkt läge för Coop Hagfors på torget mittemot gamla Ica. Dessutom har vi också en Pekås i Hagfors som haft en jättebra utveckling. Vi står alltså redo för att möte en ny aktör – vem det än blir, har Coop Värmlands kommunikationschef Klas Olsson sagt till Dagligvarunytt.

Mattias Bülow säger att det är en av de större kedjorna i Sverige:

– Vi vet väldigt väl vem det är. Men vi har också lovat hyresgästen att de ska få kommunicera det själva. Bakgrunden till det är att de för en interndiskussion om vilken skylt som ska sättas upp på huset. Det är en av de stora.

Så det är en kedja med flera varumärken under paraplyet?

– Ja precis, de är en av de stora aktörerna.

Hemlighetsmakeriet imponerar

I en tidigare artikel med NWT har kedjor som Axfood och Bergendahls nämnts, det skulle i så fall innebära att det blir någon av Hemköp, Willys, City Gross eller Matöppet.

Vilken återstår att se.

– Det är väldigt tyst om det här. Det är bra gjort att företaget att hålla det så hemligt. I en så liten stad som Hagfors är det bra gjort att lyckas hålla det, annars brukar det ju alltid komma fram på ett eller annat sätt, säger Sofia Kyman.

Då flyttar den hemliga livsmedelskedjan in på IcaNu har Ica i Hagfors stängt för gottIca stänger i centrala Hagfors

Artikeltaggar

AxfoodBergendahlsgruppenHagforsLars SätterbergNäringslivSofia Kyman

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare