Hoppa till huvudinnehållet

Ännu en fallskärm

Publicerad:
Storm kring avgångsavtal.
Storm kring avgångsavtal. Foto: Daniel Olausson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det har regnat ovanligt många fallskärmar över de värmländska kommunerna på sistone. Bara de senaste månaderna har miljöchefen i Hagfors fått motsvarande åtta månadslöner fastän han sade upp sig själv – och hade fixat nytt jobb, och omsorgschefen i Munkfors fick sparken med 12 månadslöner.

I veckan avslöjade NWT att den reducerade styrelsen för Sunne Fastighets AB i juli gav vd:n Perra Hermansson ett nytt avtal som ger honom hela 36 månadslöner, motsvarande 3,6 miljoner kronor, om han sägs upp. Men det brydde de sig inte om att vare sig förankra eller omedelbart informera kommunledningen om. Inte ens kommunchefen Petra Svedberg har ett så generöst avtal.

Bakgrunden är den turbulens som rått i det kommunala fastighetsbolaget, med tidigare avhopp. Henrik Lagerlöf (Hela Sunne) erkänner att de gjort så här för att styrelsen har förtroende för vd:n. Fast det var ju bara vice ordföranden Anette Sätherberg (S) som också var för, medan Bo Eråker (M) inte skrev på.

Så här lättvindigt får man inte hantera ett ärende som kan bli dyrt för skattebetalarna och det är bra att kommunledningen nu försöker komma till botten med det hela.

Artikeltaggar

Anette SätherbergHagfors kommunHela SunneHenrik LagerlöfLedareModeraternaMunkfors kommunPerra HermanssonPetra SvedbergSocialdemokraternaSunne Fastighets ABSunne kommun