Insändare: Sätt in fler bussar på morgnarna, Värmlandstrafik

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten efterlyser fler bussar på morgnarna.
Foto: Lilyana Thorsager
På morgnarna när jag ska till skolan är det alltid fullt på bussen. Detta gör att man antingen får stå upp och tränga ihop sig på en fullsatt buss eller vänta och hoppas på att nästa buss inte är lika full.

Oftast är det mellan tio till femton minuter mellan varje buss, vilket gör att det blir mer eller mindre omöjligt att hinna till skolan på morgonen. Det har hänt flertalet gånger att jag har tvingats välja att gå till skolan för att ha en liten möjlighet att hinna till skolan.

Jag tycker att Värmlandstrafik borde sätta in fler bussar på morgnarna, dels för att det inte ska bli så fullt och för att man ska kunna ha en chans att hinna till skolan/jobbet. Just nu är det ohållbart. I vissa fall kommer tre bussar på samma gång och sen dröjer det femton minuter tills nästa kommer. Om Värmlandstrafik hade satt in fler bussar och spridit ut bussarna så tror jag att det inte hade blivit lika ”knökat” på bussarna och att man hade haft en chans att hinna i tid.

Värmlandstrafik borde prioritera att sätta in fler bussar för att minska trängsel och kunna få fler att kunna hinna till skolan. Jag upplever att det är som värst mellan klockan 08-08:30.

Stressad elev

SVAR DIREKT: Vi är många som åker buss samtidigt

Tack för att du reser med oss och för ditt inspel. På morgonen är vi många, över hela Värmland, som är på väg till jobb och skola samtidigt och alla Värmlandstrafiks och Karlstadsbuss bussar är ute och rullar vid den tiden. I vårt linjenät anpassar vi och fördelar avgångstiderna för att så många som möjligt ska kunna resa hållbart och enkelt med oss och vi förstärker med de fordon som vi har. Men det kan bli så att extra många väljer att resa med en viss buss eller linje en viss tid, och då kan det bli trångt på bussen. Jag vill tipsa om att det ofta går flera linjer till samma skola. Exempelvis kan du mellan busstationen i Karlstad och hållplatserna Sundsta-Älvkullen/Tomtebogatan välja mellan över 15 avgångar under tiden 07.55-08:35 genom Värmlandstrafiks linjer 401, 501, 601 och 625 eller Karlstadsbuss linjer 3, 4 och 6. Utifrån din insändare kunde jag inte avgöra var du reser, men ta gärna hjälp av reseplanerarna på varmlandstrafik.se eller karlstadsbuss.se för att se vilka linjer som passerar din skola eller hör av dig till vår kundservice på 0771-32 32 00 så hjälper vi dig.

Markus Bergman

Trafikchef regionbuss, Region Värmland

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.