Hoppa till huvudinnehållet

I spets ska det vara toppchans

Publicerad:
Årjängstravet är värd för V65-omgången på fredag lunch.
Årjängstravet är värd för V65-omgången på fredag lunch. Foto: Mikael Solberger

På fredag är Årjängstravet värd för det tv-sända lunchtravet.

Det blir sju lopp den här gången eftersom det endast anmäldes fyra hästar, samtliga med norska tränare, till ett kallblodslopp för treåriga hästar som därmed ställdes in.

Det är gott om travdagar i regionen de kommande dagarna med Årjäng fredag, Färjestad lördag och Åmål på måndag och det märks tyvärr i startlistorna till Årjäng då det är flera lopp som det inte är fullt anmält till.

Det lär med tv-sändningens hjälp bli en bra omsättning på V65-spelet ändå och på det stora spelförslaget nöjer vi oss med en spik. Det handlar om Anton Sverre-tränade Manolito M.I. som har visat att han är svår att passera när han kommer till spets. Han är riktigt snabb den första biten och blir det ledningen från spår fem bakom startbilen tror vi att det är toppchans att han stannar där in i mål.

De norska gästerna brukar ta för sig rejält när det är tävlingar i Årjäng och det ser ut som att det kan bli så på nytt.

I V65-1 lär Hauan Mina bli favorit och vi tror att det främsta motbudet är en annan norsk gäst nämligen Faste Jerva från innerspåret.

En annan norsk gäst som ska ses med toppchans trots ett bakspår med voltstart är Heart of Love. Hon har bra fart för att ha 38 000 kronor på kontot och löser det sig med positionerna tror vi att Magnus Jakobsson sitter bakom vinnaren.

Omgången avslutas med ett lopp stängt vid 995 000 kronor. Här ska Global Approval försöka hålla undan 20 meter för Revenue Lavec och Bianca Sisa.

Rubrikhästar

Spiken

Manolito M.I. (avd 5)

Vi tror att han kommer till ledningen och där ska det vara bra chans.

Fidusen

Thai Baratheon (avd 4)

En kapabel häst som gör comeback i ny regi, se upp.

V65-1

4 Hauan Mina

1 Faste Jerva

5 Valle Borka

-----------------------------------

8 Torpa Oda

3 Troll Tundra

9 Gomnes Hans T.

7 Fina Boelito

6 Öygard Pål

2 Röyns Nora

4 Hauan Mina utmanade Thale på ett rejält sätt näst senast men kom inte förbi i en snabb avslutning. Segern kom sedan i starten efter när hon tog hem ett norskt V75-lopp med säker marginal. Hauan Mina är en vinnartyp med elva vinster på 22 starter och kan absolut ta en ny seger här.

1 Faste Jerva vann trots ett lopp utvändigt om ledaren näst senast, men i den senaste starten hade hon lite positionsproblem och kunde sedan inte förbättra sig så mycket i en snabb avslutning. Det är en intressant ändring till Åsbjörn Tengsareid till den här starten.

5 Valle Borka spurtade in som fyra i det norska Stoderbyt i lördags. Hon är aktuell för att ta den andra segern i karriären.

V65-2

8 Touch of Class

4 Sanda Mariah

5 Ingrid C.

10 Malawika Maid

-----------------------------------

9 Quickstep d'Estino

12 Royal Vacation

2 Fiji

11 Clipping Pandora

6 La Luna Wita

1 Listas Sirena

7 Fairytale Star

3 Carmen's Candy

8 Touch of Class har väldigt bra fart för det här loppet och går hon felfritt måste det vara bra chans. För tre starter sedan vann hon trots en galopp på den första långsidan. Efter det fick hon luckan för sent för att i den senaste starten hamna i dödens med 13,8 det första varvet. Tippas utan större tvekan.

4 Sanda Mariah vann lekande lätt från spets näst senast men i den senaste starten var hon inte lika bra efter ett lopp som tvåa i andraspår.

5 Ingrid C. avgjorde på ett rejält sätt mot Prima Vita i Åmål senast.

V65-3

5 Chef M.M.

3 Ready Trophy

7 Livi Opal H.M.

1 Staro Kitty

8 Bear Turbo

-----------------------------------

2 Astrid L.Cheri

6 All Reasons

4 Splendid Jovijal

5 Chef M.M. får tipsettan i den tredje V65-avdelningen som endast har lockat åtta hästar till start. Chef M.M. visade klar uppåtform i den senaste starten när han från en position i kön avslutade med 11,5/700 meter till tredjeplatsen. Nu blir det dessutom tätare starter och normalt har Chef M.M. en bra chans att vinna det här loppet.

3 Ready Trophy har den bästa meriten i det här loppet då han vann ett V75-lopp på Axevalla under nyårsafton tillsammans med Jorma Kontio. Inför den senaste starten hade inte Ready Throphy tävlat på fyra månader och efter ett invändigt lopp avslutade han hyfsat i sin speciella stil. Han ska vara förbättrad med loppet och är en given utmanare till Chef M.M.

7 Livi Opal H.M. gör ofta jämna och nyttiga insatser och trots att det är lite drygt två månader sedan den senaste starten lär hon dyka upp i den främre träffen.

V65-4

8 Heart Of Love

6 Ståle

9 Equilizer

12 Thai Baratheon

7 Last November W.F.

-----------------------------------

10 Qvarken

1 Mack Joe

2 Singing Fling

5 Wiltons

11 Reggae d'Estino

3 Zelma Laday

4 Whispers

8 Heart Of Love har visat bra kapacitet för den här klassen och trots spår åtta med voltstart får hon tipsettan. Senast hamnade hon utvändigt om ledaren och med tanke på att det första varvet öppnades på för klassen snabba 14,8 fullföljde hon starkt. Det ska vara mycket bra segerchans om det löser sig från bakspåret.

6 Ståle kördes snällt från andra par utvändigt senast och var inte stort slagen om andraplatsen. Den här gången förstärks han med Eirik Höitomt i sulkyn.

9 Equilizer inledde karriären på ett lovande sätt och gör nu comeback.

V65-5

5 Manolito M.I.

-----------------------------------

4 Grand Maxim

2 Brolle F.

8 Jatzy Jazz

3 Chip Mc Kei'em

10 Tothemoonandback

9 Höwings Unicorn

11 Doesn't Matter

7 Kosgi

6 Highland Sisu

1 Estirado

5 Manolito M.I. hade ett hopplöst utgångsläge senast och kördes snällt på innerspår på ett nytt rekord. Den här uppgiften ser annorlunda ut och Manoilto M.I. har vid upprepade tillfällen visat att han är svårslagen när han kommer till ledningen. Vi tror att han kommer dit och väljer att spika på V65.

4 Grand Maxim galopperade från start senast och kom sedan tillbaka på ett lysande sätt till tredjeplatsen bakom Great Winner och Profinitif. Han gillar den långa distansen.

2 Brolle F. vann från ledningen i Åmål senast och är ett hot i spetskampen mot vår spik.

V65-6

3 Global Approval

8 Revenue Lavec

7 Bianca Sisa

-----------------------------------

9 Miss Åslanda

4 Knightgi

6 Forza Rapida

2 Emerick

5 Lovely Vacation

10 Carlos Milo

1 Pippi Pagadi

11 Forever Miracle

3 Global Approval var tapper som knappt slagen från dödens när han startade i Lindesberg den 5 augusti. I den senaste starten kom han till ledningen och tog en komfortabel seger. Blir det samma position den här gången kan det bli jobbigt att plocka in längder för tilläggshästarna.

8 Revenue Lavec spurtade rappt bakom vinnande Park View på Bjerke senast. Han är van att tävla i tuffa gäng och den hårdheten kan betala sig här.

7 Bianca Sisa är väldigt snabb på speed om hon får smyga med i ryggar och spurta till slut. Hon är klart bättre än vad raden i de tre senaste starterna visar.

Stora systemet (ovan strecket): 3x4x5x5x1x3 = 900 rader.

Lilla systemet (halvfet stil): 3x2x2x2x1x3 = 72 rader.

Tips övriga lopp

Lopp 1: 7 Just like Messi, 9 Bravivivicimo, 10 Zivertson Outs: 1 Jinx'Em.

Artikeltaggar

ÅrjängÅrjängs travbanaTravV65

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.