Tredje raka segern i storloppet för Robert Bergh

Publicerad:
Samson och Robert Bergh segerdefilerar efter vinsten i S:t Leger. Foto: Malin Albinsson

Efter vinster i långloppet S:t Leger 2019 med Pinto Bob och i fjol med Power tog Robert Bergh sin tredje raka seger i loppet under onsdagskvällen. Segerhästen den här gången var Samson.

– Han har varit lite ofräsch men det finns mycket i honom, sa Bergh.

S:t Leger är en långloppsklassiker för fyraåriga hästar på Åby och i år gick förstapriset på 150 000 kronor på nytt till stall Robert Bergh.

Samson startade på den första volten och han tog ledningen från betydligt mer betrodde Hannibal Face. I spets drog Bergh i ett jämnt 16-tempo och efter en snabb avslutning vann Samson säkert före just Hannibal Face.

– Det gick fort sista 700 meterna och ännu snabbare sista 200. Han har varit ofräsch och travat lite illa men det finns mycket i honom. Han är stark men framför allt väldigt, väldigt speedig, sa Bergh.

Vass comeback

I den andra avdelningen gjorde Albert Zonett den första starten på tre månader och han var bra direkt. Han hamnade sist i andraspår och trots ett slutvarv i tredjespår kunde han avgöra med knapp marginal mot Phoenix Photo.

– Det var lite för bra tempo framme i täten så jag kunde inte gå fram tidigt. Nu blev det tredjespår det sista varvet och min häst gjorde en femstjärnig prestation för det kändes väldigt långt fram när vi attackerade, sa Daniel Wäjersten.

I övrigt i V86-loppen på Solvalla dominerade Örjan Kihlström genom att vinna med Izor Sisu och Felicia Zet.

Izor Sisu fick ett fint lopp i ett bra tempo i tredje par utvändigt och tackade för det genom att avgöra på ett rejält sätt.

Felicia Zet var klar favorit och vann utan problem efter att hon körts till ledningen tidigt. I samma lopp blev det en andraplats för Björn Goop med Roubine efter ett lopp utvändigt om Izor Sisu.

I V86-avslutningen var det dags för Sidney Celeber att vinna lopp efter flera bra insatser på slutet. Den här gången kunde Kim Eriksson köra honom till spets och Sidney Celeber höll undan för favoriten Champ Lane.

Två av V86-loppen på Åby vanns av danska hästar. Emoji vann den första avdelningen efter en rejäl avslutning i spåren men ännu bättre var Down Town Girl som vann från spår tolv över kort distans med en kort galopp efter en rykande avslutning.

Artikeltaggar

ÅbyBjörn GoopÖrjan KihlströmRobert BerghSolvallaTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare