Hoppa till huvudinnehållet

Ny storseger: ”Jag fyller år i dag – det var dags för mig att kliva fram”

Publicerad:
Karlstads Stefan Zarkovic firade födelsedagen med ett nickmål och 4–1-seger hemma på Tingvalla IP.
Karlstads Stefan Zarkovic firade födelsedagen med ett nickmål och 4–1-seger hemma på Tingvalla IP. Foto: Anton Edman

Han satte dit 1–0 med pannan och hjälpte Karlstad till tre tunga poäng mot Hammarby TFF.

Vilken födelsedag det blev för Stefan Zarkovic i 4–1-segern på Tingvalla IP.

– Vi vet att vi är starka på Tingvalla och det är tufft för andra lag att komma hit, säger mittbacken efter sjätte raka hemmavinsten.

Sjätte raka hemmasegern för Karlstad Fotboll

På onsdagskvällen spelade Karlstad Fotboll hemmamatch mot Hammarby TFF i ettan norra inför 352 personer på Tingvalla IP. Två lag i olika ändar på tabellen och det var med andra ord mycket viktiga poäng som stod på spel. En match som slutade med en välförtjänt seger för Karlstad.

Redan efter 13 minuter på Tingvalla dundrade David Johannesson iväg ett skott i ribban från väldigt nära håll, och det dröjde inte länge innan Karlstad spräckte nollan. Erik Nilsson slog i den 19:e minuten en frispark vid hörnflaggan som mittbacken Stefan Zarkovic vid den bortre stolpen nickade in till 1–0.

Ett defensivt Hammarby TFF skapade egentligen ingen het målchans under den första halvleken och i paus var det hemmaledning med 2–0. KF bjöd på ett riktigt snyggt anfall där David Johannesson till slut spelade fram Erik Nilsson som blev målskytt.

Händelserikt i andra

Inför andra halvlek bytte HTFF in profilen och den tidigare allsvenska målsprutan Moestafa El Kabir på topp. Men det hindrade inte Karlstad från att göra 3–0 i den 66:e minuten när David Johannesson målade från dålig vinkel. El Kabir reducerade på straff i den 70:e och gav bortalaget lite hopp. Men KF:s Chovanie Amatkarijos läckra volleymål till 4–1 i 77:e fastställde slutresultatet även om HTFF prickade stolpen i slutminuterna.

Efter lördagens 0–2-förlust borta mot Haninge inkasserade Karlstad tre tunga pinnar i jakten på superettan.

– Det var viktigt att vi studsade tillbaka direkt och vi gjorde det bra. Men Hammarby är jobbiga att möta. Det är ett lag som springer mycket och spelar med en hög intensitet men vi löste det, säger KF:s Stefan Zarkovic och berättar om taktiken:

– Vi visste att Hammarby ville hitta in bakom oss med tidiga bollar. Vi hade scoutat dem bra och det tog fem minuter för oss att komma in i matchen, men sedan körde vi över dem helt under resten av matchen.

Speciellt mål

Mittbacken Zarkovic född 1993 nickade alltså in 1–0 till Karlstad och han gjorde det på sin födelsedag.

– Det var dags nu. Jag fyller år i dag så det var dags för mig att kliva fram. Det var mitt första mål på 13 månader dessutom.

Vad var nyckeln till segern i dag?

– Vi gjorde det tillsammans som ett lag. Vi förlorade borta mot Haninge innan dagens match men i dag gjorde vi allt tillsammans. Kommunikationen var bättre, alla pratade med varandra och andra smådetaljer som betyder mycket.

Karlstad har en finfin statistik på hemmaplan den senaste tiden. Laget är uppe i sex raka segrar och på de tre senaste hemmamatcherna är målskillnaden 12–1.

– Det här är vår borg nu och det börjar kännas som det. Vi vet att vi är starka på Tingvalla och det är tufft för andra lag att komma hit vilket är en skön känsla. Vi känner oss hemma vilket ger en trygghet och vi vet vad vi kan göra på den här gräsmattan. Det är stor skillnad på gräs och konstgräs, det blir olika sporter, konstaterar Zarkovic.

Mittbacken Stefan Zarkovic nätade med pannan mot Hammarby TFF. Arkivbild.
Mittbacken Stefan Zarkovic nätade med pannan mot Hammarby TFF. Arkivbild. Foto: Christer Höglund

”Vi tycker om att jaga”

Karlstad Fotboll är på fjärde plats i tabellen med 37 poäng på 20 matcher. Sandviken är med 40 poäng på lika många matcher på andra plats, en andra plats som innebär kval till superettan.

– Vi är med och jagar. Vi tycker om att jaga, säger Zarkovic med ett leende.

– Vi kanske har varit lite under radarn och det har varit mer fokus på BP, Dalkurd och Sandviken. Vi följer med där uppe och så som formen ser ut nu så finns det inte mycket som kan stoppa oss, det är bara vi själva. Om vi gör jobbet så har vi den där andraplatsen.

Och det blev en perfekt födelsedag för Stefan Zarkovic.

– Den kunde inte bli bättre. Det är fantastiskt.

Artikeltaggar

FotbollHammarby TFFIF Karlstad FotbollStefan Zarkovic

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.