Hoppa till huvudinnehållet

Efter NWT:s avslöjande – kommunen i möte om fastighets-vd:ns jättefallskärm

Publicerad:
– Vi måste naturligtvis granska alla fakta, säger kommunalrådet Kristina Lundberg (C).
– Vi måste naturligtvis granska alla fakta, säger kommunalrådet Kristina Lundberg (C). Foto: Lisa Olaison

NWT:s avslöjande om att vd för Sunne fastighets AB fått ett nytt avtal om 36 månadslöner om han sparkas fick allmänna utskottet att omedelbart ta upp frågan på ett sammanträde.

– Vi måste granska alla fakta kring det här, säger kommunalrådet Kristina Lundberg (C).

NWT kunde på tisdagen avslöja att Sunne fastighets AB:s vd Perra Hermansson fått ett nytt anställningsavtal, beslutat av bostadsbolagets styrelse i juli.

Avtalet ger, om vd sägs upp, 36 månadslöner motsvarande 3,9 miljoner kronor.

Kommunalrådet Kristina Lundberg (C) var ovetandes om avtalet.

– De har i sitt ägardirektiv i uppdrag att ge oss sina styrelseprotokoll och också hålla kommunstyrelsen löpande informerade om verksamheten och vilka beslut som fattas. Det är ganska tydligt att man inte gjort så i det här fallet.

På onsdagen fanns avtalet med som en informationspunkt när politikerna i allmänna utskottet hade möte. På torsdagen ska kommunstyrelsens presidium bestämma hur man går vidare.

– Men vi var överens på allmänna utskottet om att vi kommer ta upp det som en punkt när kommunstyrelsen sammanträder nästa gång, säger Kristina Lundberg.

Dit kommer representanter för bolaget att kallas.

– Normalt på uppsiktsplikten är det vd:n som kommer och rapporterar. Vi kommer sannolikt att kalla in vice styrelseordföranden också för att redogöra för vad man gjort och varför. Framför allt varför, säger Kristina Lundberg.

Om kommunstyrelsen anser att det behövs vidtas åtgärder går frågan vidare till kommunfullmäktige för beslut.

– I dagsläget finns det oändligt många fler frågor än svar. Vi måste försöka reda ut och få svar på de frågorna, säger Kristina Lundberg.

Styrelseledamoten: ”Inte en rimlig uppsägningstid”NWT avslöjar: Avtal skrevs om – fastighets-vd får tre årslöner om han sparkas
Sunne fastighets AB:s vd får 36 månaders uppsägningstid mot tidigare 12 månader.
Sunne fastighets AB:s vd får 36 månaders uppsägningstid mot tidigare 12 månader. Foto: Daniel Olausson

Artikeltaggar

Henrik LagerlöfKristina LundbergNyheterPerra HermanssonPolitikSunneSunne Fastighets ABSunne kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.