Hoppa till huvudinnehållet

Nu tar vi tillbaka vår folkkyrka

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Istället för att ägna sig åt klassisk kristen tro bedriver Svenska kyrkan numera flyktingaktivism, gullar med vänsterextrema rörelser och målar upp klimatutmaningen som jordens domedag, skriver Jimmie Åkesson och Aron Emilsson.

Nu är förtidsröstningen igång och den 19 september röstar vi för att ta tillbaka vår folkkyrka. Nu är det nog med socialdemokratiskt vanstyre och politisering av Svenska kyrkan. För att nå dit är det viktigt att alla, såväl troende som icke troende, nyttjar sin rättighet och går och röstar.

Partiledaren Jimmie Åkesson (SD).
Partiledaren Jimmie Åkesson (SD). Foto: Sverigedemokraterna

Under decennier av socialdemokratiskt styre har Svenska kyrkan utvecklats till en vänsterliberal opinionsbildare där klassisk kristen tro trängts bort. Konsekvensen är en medlemsflykt i rasande takt.

Så skriver du en debattartikel

Istället för att ägna sig åt klassisk kristen tro bedriver Svenska kyrkan numera flyktingaktivism, gullar med vänsterextrema rörelser och målar upp klimatutmaningen som jordens domedag. Enligt Svenska kyrkans ledning ryms allt detta inom kyrkans uppdrag. Det är en lögn. Kyrkans agerande och politiserande i dessa frågor är inte förankrat i vare sig Svenska kyrkans historia eller i kristendomen, det är hämtat ur Socialdemokraternas partibok.

Aron Emilsson (SD), gruppledare, kyrkomötet.
Aron Emilsson (SD), gruppledare, kyrkomötet. Foto: PELLE T NILSSON/SPA

Vi vill istället se en klassisk konservativ kristen kyrka. En kyrka som lägger särskild fokus på familjevänliga aktiviteter och socialt stödarbete. Vi vill ge de lokala församlingarna möjligheter att bli en verklig diakonal kraft för de som lider nöd – fattigpensionärer, missbrukare, kvinnor i hedersförtryck med flera. Detta är fullt möjligt om kyrkan ges ro att vara kyrka istället för att följa dagsaktuella politiska trender.

Vi vill också se en kyrka som slår vakt om vår kultur och vårt kulturarv. Förföljelsen av kristna personer och angreppen på svensk-kyrkliga kulturarvsmiljöer har blivit ett växande problem i takt med islamiseringen och den eskalerande kriminaliteten. Ur det kommer förstörelse av kyrkor och stölder av klenoder, men även något så ondskefullt som gravskändningar. I det nya Sverige är inget heligt längre.

Svaret på denna utveckling är en röst på Sverigedemokraterna. En röst på oss i kyrkovalet innebär en röst för en återupprättad folkkyrka. En kyrka som är trygg i sin kristna tro och som är en motpol till den negativa samhällsutvecklingen. Vi kommer att ge kyrkan mod att stå stadigt i rollen som en sammanhållande kraft, kulturbärare och förvaltare av kristna helger och traditioner. Det är vår skyldighet till nästkommande generationer.

Jimmie Åkesson (SD)

Partiledare

Aron Emilsson (SD)

Gruppledare, kyrkomötet

Artikeltaggar

DebattFlyktingarJimmie ÅkessonKlimatKristendomKulturarvKyrkomötetKyrkovaletSocialdemokraternaSvenska kyrkanSverigedemokraterna