Krönika: Premiären innehöll det mesta – men det häftigaste hände utanför isen

Ishockey
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Ingenting kommer mäta sig med när publiken äntligen får komma tillbaka i full kraft. Premiären blev en rejäl försmak.
Premiären innehöll det mesta.
Men trots allt som hände på isen var det intrycken från läktaren som var kvällens stora behållning.
Det tycker NWT-sportens krönikör Markus Strömberg.

Jag har, likt de flesta andra, glömt bort hur häftigt det känns när en högröstad hemmapublik drar igång ordentligt.

Nu var det ”bara” lite drygt 2000 personer i Vida Arena men det kändes så otroligt skönt att få uppleva lite drag igen efter den långa ökenvandringen under coronapandemin.

Om ett par veckor är det dags för en helt fullsatt arena i Karlstad och det kommer garanterat bli häftigt. Den kollektiva kraften som lär släppas loss då kommer förmodligen sakna motstycke!

Första tanken när FBK valde att flytta hemmamatcherna var att det kändes onödigt, lite ”kör på nu bara”.

Men efter ikväll har jag svängt helt!

Hockey ska spelas inför så många som möjligt och att vänta ett par veckor med hemmapremiären var ett smart drag som läget ser ut nu.

Annars då?

På isen fick vi se ett par saker som kan bli viktiga inför fortsättningen.

***

Kedjan med Victor Ejdsell, Per Åslund och Linus Johansson hade sin klart bästa match hittills. Bra för FBK att få igång produktionen från fler spelare såklart.

***

Henrik Haukeland släppte visserligen en tveksam puck. Men han visade samtidigt att han kan kliva fram som matchvinnare när han länge höll emot i tredje och dessutom stängde igen under straffläggningen.

***

FBK visade att laget inte bara innehåller offensiv finess. Det här var en krigarseger som bygger upp självförtroendet, något som även Gustav Rydahl var inne på efteråt.

***

Nu är vi igång och snart ses vi alla över 8000 hockeyälskare i Löfbergs, det hade i alla fall inte jag vågat hoppats på för bara några dagar sedan!

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.