Blytung förlust för Karlstad: ”Ingen skitmatch - men ett skitresultat”

Publicerad:
”Ingen skitmatch - men ett skitresultat”. Så sammanfattar Karlstadstränaren Kostas Panaogopoulos tunga bortaförlusten mot Haninge. Foto: Tony Welam

Det hade gått som på räls hela hösten.

Fram till dess rälsen passerade södra Storstockholm. Då blev det tvärstopp för Karlstad Fotboll.

I en synnerligen chansfattig match vann IFK Haninge med 2-0.

– Ingen skitmatch - men ett skitresultat, säger KF-tränaren Kostas Panagopoulos.

TV: Karlstad Fotboll föll borta mot Haninge

Tre vinster av tre möjliga och tolv mål gjorde under höstsäsongens upptakt. Det Karlstad Fotboll som åkte till Haninge var ett lag i flyt.

KF:s rutinerade David Johannesson hade dock hissat varningsflagg för den här bortamatchen - och det visade sig vara befogat.

Värmlänningarna kom ingenstans mot ett kompakt och defensivt hemmalag. Mommo Qassem hade ett bra läge efter hörna redan i den första minuten, men det var det enda som presterades i chansväg före paus. Haninge hade för sin del inte varit i närheten av att skapa något i offensiv väg.

– Vi visste att vi hade en tuff uppgift framför oss. Men jag tycker att vi gjorde en bra match, även om resultatet inte gick vår väg den här gången, säger Kostas Panagopoulos.

I den 57:e minuten kunde matchen ha fått ett nytt ansikte. Då lyckades Karlstad för en gångs skull rulla upp hemmaförsvaret. Jacob Ericsson hittade Erik Nilsson med ett instick. Nilsson hittade i sin tur Chovanie Amatkarijo som direktsköt i högen av spelare vid straffpunkten. Bollen gick dock inom räckhåll för hemmakeepern André Bernadini som kunde parera.

KF-mål där och resterande matchtid hade sett annorlunda ut.

Först i den 75:e minuten skapade Haninge sin första målchans i matchen. Ett missriktat KF-uppspel snappades upp på mittplan - och spelvändningen slutade med 1-0 för hemmalaget.

Sex minuter senare var det nytt bollslarv i de bakre KF-leden. Eminn Ghozzi tilläts runda tre Karlstadsspelare innan han revs ner av Sebastian Bellander med straff och 2-0 som följd.

– Vi föll inte där. Vi föll på att vi inte fattade rätt beslut i avgörande lägen. Vi höll boll när vi skulle spela den vidare och vice versa, säger Kostas.

Och fortsätter:

– Nu tittar vi framåt, fortsätter arbeta och behåller vår positiva inställning och vår tro. Och det är möjligt att den här matchen var en läxa för oss. Vi måste lära oss hantera den här typen av matcher också.

Karlstad Fotboll går nu in i ett avgörande skede i kampen om kvalplatsen till Superettan.

Två hemmamatcher ska spelas den kommande veckan. På onsdag väntar Hammarby TFF och till helgen kommer Täby till Tingvalla.

Artikeltaggar

Chovanie AmatkarijoEttan norraFotbollIF Karlstad FotbollKostas Panagopoulos

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare